Un avion s-a prăbușit în apă. Pasagerii sunt căutați de autorități

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un avion s-a prăbușit în apă. Pasagerii sunt căutați de autorități
Un avion s-a prăbușit în apă. Pasagerii sunt căutați de autorități

Un pasager a fost găsit decedat, iar alți nouă, inclusiv un copil, sunt căutați de autorități după ce un avion s-a prăbușit în Statele Unite.

Autoritățile au primit, duminică, la ora locală 15:11, un raport conform căruia un hidroavion cu 10 persoane s-a prăbușit în Mutiny Bay, la vest de insula Whidbey din Washington, fapt ce a determinat o operațiune de căutare majoră.

 

Hidroavionul se îndrepta către aeroportul municipal Renton din Friday Harbor în comitatul San Juan, potrivit pazei de coastă americane, citată de Știrile PRO TV. Cel puțin patru nave ale gărzii de coastă, un elicopter de salvare și o aeronavă, împreună cu personalul de primă intervenție și agenții de aplicare a legii au participat la căutări.

Aeronava de 55 de ani cu un singur motor, De Havilland Canada DHC-3 Otter, a stat în aer timp de 19 minute înainte de a se prăbuși.

 

Trupul unei femei a fost recuperat de la fața locului, potrivit Seattle Times. Cauza accidentului este încă necunoscută, au spus autoritățile.

 

„Vom continua să căutăm resturile aeronavei”

 

„Martorii au văzut avionul coborând destul de repede spre apă și în momentul impactului cu apa”, a spus locotenentul Jon Gabelein de la departamentul de pompieri South Whidbey pentru KING5.

„Vom continua să căutăm resturile (aeronavei) după maree și curent; pe măsură ce trece timpul, vom avea lumini și elicopterul are capacități pe parcursul nopții”, a spus el, adăugând că agențiile ar putea întâmpina dificultăți prin continuarea operațiunilor de căutare după întuneric.

Hidroavioanele sunt frecvent utilizate pentru a transporta turiști între Seattle și pitoreștile Insule San Juan.

În mai 2019, șase persoane au murit într-o coliziune în aer între două avioane de vizitare a obiectivelor turistice din Alaska.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel