Un avion cu pasageri, la un pas de dezastru: Aeronava a căzut brusc, la câteva momente după decolare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un avion al United Airlines a fost la un pas de dezastru. Aeronava a pierdut rapid din altitudine și a coborât până la aproape 250 de metri deasupra Oceanului Pacific, la scurt timp după ce a decolat din Maui.

Incidentul avut loc pe 18 decembrie 2022, însă abia acum au fost dezvăluite de publicația de specialitate The Air Current, potrivit Știrile PRO TV. Aeronava a căzut la doar 71 de secunde după ce a decolat de pe aeroportul Kahului din Maui, cu destinația San Francisco.

Potrivit datelor de pe platforma Flight Radar, avionul a decolat la ora locală 14:49 de pe aeroportul Kahului din Maui, cu destinația San Francisco și s-a ridicat la 670 de metri altitudine. După doar 71 de secunde, a căzut busc la mai puțin de 250 de metri de Oceanul Pacific.

Avionul a plonjat brusc, căzând cu o viteză de aproape 160 de kilometri pe oră, conform datelor.

Zborul și-a revenit și a recăpătat o altitudine de peste 700 de metri la scurt timp. Întregul eveniment - de când a început să coboare și până a revenit - a durat mai puțin de un minut.

 

Zborul și-a continuat călătoria și a ajuns cu bine la San Francisco

 

Avionul decolase într-un moment în care zona era lovită de o furtună puternică, cu descărcări electrice. Zborul și-a continuat călătoria și a ajuns cu bine la San Francisco, la ora locală 21:03.

Compania aeriană, Administrația Federală a Aviației și asociația piloților de linie au demarat o anchetă. În urma rezultatelor, piloții aeronavei au fost trimiși la o pregătire suplimentară.

„Siguranța rămâne cea mai mare prioritate a noastră”, a transmis United Airlines într-un comunicat.

Compania aeriană a mai transmis că cei doi piloți implicați, care cumulat au aproximativ 25.000 de ore de experiență de zbor, au cooperat pe deplin cu cei care au condus investigare și la acest moment se află în stagiul de pregătire.

United Airlines a refuzat să ofere informații suplimentare despre incident. FAA a precizat că echipajul de zbor a raportat incidentul și că agenția a analizat ce s-a întâmplat și a luat „măsurile adecvate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel