Un asteroid, potențial periculos pentru Pământ, a fost observat de astronomii români

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un asteroid, potențial periculos pentru Pământ, a fost observat de astronomii de la Observatorul din Galați. Este vorba despre asteroidul Apophis care va trece prin apropierea Pământului peste patru zile. Până atunci, el este ținut sub observație de astronomi din toată lumea.

Asteroidul Apophis va trece prin apropierea Pământului pe 6 martie. Corpul a fost observat în noaptea de 26 – 27 februarie 2021, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

La nivel mondial, s-a organizat o campanie de observare a acestui asteroid de către International Asteroid Warning Network (IAWN). Această rețea este un parteneriat între agenții spațiale, instituții științifice, observatoare astronomice, astronomi amatori și alte organizații interesate de observarea și cercetarea obiectelor ce gravitează în apropierea Pământului.

Asteroidul Apophis este considerat potențial periculos deoarece trece prin apropierea Pământului. „Asteroidul (99942) Apophis face parte din categoria asteroizilor potențial periculoși aceștia fiind numiți și Potentially Hazardous Asteroids (PHAs). Un asteroid se numește potențial periculos dacă îndeplinește în același timp două condiții. Prima condiție este ca distanța minimă între orbita asteroidului și orbita Pământului să fie mai mică de 7,5 milioane de km, ceea ce înseamnă aproximativ 19,5 distanțe Pământ-Lună, iar a doua condiție este ca diametrul asteroidului să fie mai mare de 140 de metri”, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic din Galați. Asteroidul Apophis orbitează Soarele în apropierea Pământului. În anul 2029, Apophis va trece din nou prin apropierea Pământului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel