Un anunț de angajare stârnește indignare pe rețelele sociale: Îngrijitoare în Italia, plătită cu 4 euro pe oră. "Nu se schimbă nimic, dacă acceptăm"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Îngrijitoare româncă din Italia
Îngrijitoare româncă din Italia

Un anunț de angajare din Italia a stârnit indignare pe rețelele sociale, salariul propus pentru postul de îngrijitoare, stabilit la 4 euro pe oră, fiind considerat o bătaie de joc. 

Profesia de îngrijitoare este una esențială pentru mii de oameni. De multe ori subevaluată, această muncă solicită un angajament și o responsabilitate deosebită, în special atunci când vine vorba de îngrijirea unei persoane în vârstă și bolnave. Este o profesie care depășește cu mult simpla îngrijire fizică, deoarece necesită un efort emoțional și psihologic, unde abilitățile de ascultare și empatie sunt cruciale.

Munca de badantă este foarte grea

 

Ingrijitorul devine adesea un punct de referință, o prezență constantă și liniștitoare pentru persoana în vârstă, care se poate simți vulnerabilă din cauza bolii și a vârstei înaintate.

Responsabilitatea este imensă: nu doar că trebuie să se asigure binele fizic al celui asistat, gestionând medicamentele, alimentația și igiena personală, dar este, de asemenea, esențial să se ofere un sprijin moral și afectiv. Mulți bătrâni se confruntă cu singurătatea sau distanțarea de cei dragi, iar badantul devine un tovarăș, un ascultător. Uneori, singura persoană cu care să împărtășească gândurile și îngrijorările.

O persoană care să știe să gestioneze stresul și situațiile de urgență și, adesea, să ia decizii rapide și potrivite pentru sănătatea celui asistat. Cu alte cuvinte, o muncă de o grijă deosebită, de care o persoană în vârstă are nevoie. O devotare totală, o sensibilitate umană profundă și o rezistență emoțională puternică.

Anunțul revoltător de angajare  

 

Acestea fiind spuse, un anunț de angajare revoltător a fost adus în atenție, recent, pe rețelele de socializare.

Un utilizator a remarcat un anunț de muncă care căuta o persoană să îndeplinească rolul de badantă, pentru 6 zile pe săptămână, cu un total de 29 de ore pe săptămână. Anunțul furniza, de asemenea, informații despre persoana de asistat, aceasta fiind în vârstă și cu probleme grave de sănătate. "Este o mare responsabilitate, deoarece nu este autonom", a remarcat utilizatorul care oferea postul.

Anunțul solicita asistență totală pentru toate nevoile, iar nu doar asta: curățenie în casă, pregătirea meselor, administrarea terapiilor. Punctul cheie, acesta din urmă, ar trebui să fie desfășurat de personal medical calificat.

Plata pentru toate aceste servicii este de 500 de euro pe lună, adică puțin peste 4 euro pe oră.

"Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro pe oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate?

Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată.", scrie o utilizatoare, potrivit publicației TuttoNotizie.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel