Un an fără "Pompi". Familia și prietenii românului de 21 ani asasinat în Spania au cerut dreptate în stradă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu câteva zile s-a împlinit un an de la moartea lui Lorenzo Pompiliu Cazacu Motoi, românul de 21 ani ucis cu sânge rece în Spania. 

Rudele, prietenii și vecinii lui "Pompi" cer justiției spaniole să găsească vinovatul pentru această crimă. Românul de 21 de ani a fost ucis la Toledo în dimineața zilei de 31 octombrie 2021, în ajunul nopții de Halloween.

Până în prezent, despre asasin se știu puține lucruri: era un individ înarmat cu macetă și cu fața acoperită cu o mască. Anchetatorii spanioli speră să îi afle în curând identitatea. În același timp, tatăl victimei, Constantin, care are 70 de ani, speră să mai aibă timp să afle cine i-a ucis copilul.

Pompiliu era un băiat extrem de cuminte

 

Pompi nu a omorât o muscă în viața lui. Pasionat de computere, era foarte umil, spun prietenii săi, care s-au adunat pentru a celebra amintirea tânărului la un an de la dispariția sa. Aceștia au adus afișe cu o fotografie a victimei și fraza: "Ucis pentru 10 euro". Aceasta este suma pe care românul, care era însoțit de un prieten, a predat-o criminalului atunci când acesta din urmă i-a cerut bani înainte să îi provoace o tăietură mortală la gât.

"Familia și prietenii tăi nu te uită", au mai scandat oamenii, potrivit publicației spaniole abc.es.

Tragedia s-a întâmplat în cartierul Santa María de Benquerencia, în Parque Lineal. Apropiații tânărului cer și acum, după un an, dreptate și ca autorul crimei să fie arestat.

Poliția Națională continuă să lucreze în acest sens. Agenții de la secția de poliție din Toledo și Unitatea Centrală pentru Infracțiuni Specializate și Violente (UDEV) continuă să depună eforturi. Ar fi concentrați,de câteva săptămâni, asupra unui nou suspect, însa se pare că informațiile sunt încă puține. Nu există martori care să ofere date.

----------------------

Vezi și:

Spania. Restaurant jefuit ca în filme: Hoții au furat vin cu valoare istorică, de 175.000 de euro

 

Poliția spaniolă investighează furtul a 132 de sticle de vin în valoare de aproximativ 175.000 de euro dintr-un restaurant cunoscut din Madrid.

Potrivit unor surse din poliția spaniolă citate de EFE, atacatorii au pătruns în localul madrilen cu o mașină printr-o farmacie închisă, care comunică cu o curte a localului.

Odată ajunși în curte, hoții au intrat în restaurant pe o ușă din spate și au spart geamul cramei pentru a lua vinul, profitând de faptul că restaurantul era închis duminică și luni.

Cunoscut sub numele de "La Sacristía", aceasta păstrează o damigeană Trafalgar din 1805, unică în lume, conform presei spaniole.

Unele dintre vinurile furate nici măcar nu se aflau în pivnițe, fiind vorba de vinuri vechi din prima treime a secolului XX, a declarat presei somelierul și coproprietarul Rafael Sandoval.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel