Ultimele informații operaționale cu privire la invazia rusă. În Tokmak, medicii sunt obligați să semneze contracte cu Ministerul rus al Sănătății

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ultimele informații operaționale cu privire la invazia rusă. În Tokmak, medicii sunt obligați să semneze contracte cu Ministerul rus al Sănătății
Ultimele informații operaționale cu privire la invazia rusă. În Tokmak, medicii sunt obligați să semneze contracte cu Ministerul rus al Sănătății

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat informații operaționale cu privire la invazia rusă începând cu ora 18:00 din 5 aprilie 2022. Potrivit informațiilor, în orașul Tokmak, personalul medical din instituțiile medicale locale este obligat să semneze așa-numitele "contracte" cu Ministerul rus al Sănătății.

Statul Major General a precizat că aceste "documente" au legătură cu Ministerul Sănătății din Rusia. "Forțele de apărare ale Ucrainei continuă să își îndeplinească sarcina de eliberare a teritoriului ocupat de forțele de ocupație rusești", a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Măsurile de regrupare a trupelor Federației Ruse continuă. Inamicul nu a abandonat scopul operațiunii de a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk. Încearcă să îmbunătățească poziția unităților din districtele operaționale Tavriya și Pivdennobuzhsky.” transmite Statul Major General.

 

Trupele ruse încalcă regulile dreptului internațional umanitar și continuă să folosească avioanele și artileria pentru a lovi infrastructura civilă

 

„Ca urmare a bombardării orașului Rubizhne, regiunea Luhansk, ocupanții au deteriorat un rezervor cu acid azotic.

În districtul militar de vest al Federației Ruse, în vederea recrutării unităților care au suferit pierderi pe teritoriul Ucrainei, se efectuează măsuri de mobilizare sub acoperire. În plus, comanda forțelor armate ale Federației Ruse încearcă să compenseze pierderea de personal prin implicarea reprezentanților școlilor militare.

Școala Militară Chita Suvorov a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei a efectuat un sondaj scris al personalului didactic despre disponibilitatea acestora de a participa la o „operațiune specială” în afara Federației Ruse. Mulți profesori au renunțat la o posibilă implicare în „efectuarea sarcinilor” și sunt gata să fie eliberați din serviciul militar.”, continuă mesajul de pe Facebook.

 

Ocupanții caută rezidenți pro-ucraineni și îi rețin ilegal

 

„Exportul de echipamente militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Belarus cu avioane de transport feroviar și militar continuă în direcția Seversky. Totodată, a fost dezvăluită deplasarea anumitor unități ale forțelor armate ale Republicii Belarus în direcția frontierei de stat a Ucrainei. 

În așezările Velykyi Burluk, Prykolotne și Fedorivka, ocupanții caută rezidenți pro-ucraineni și îi rețin ilegal. În orașul Izyum, ocupanții ruși fabrică dovezi despre presupusele crime ale Forțelor Armate ale Ucrainei. 

În direcția Donețk, inamicul, cu sprijinul aeronavelor și al artileriei, continuă să asalteze orașul Mariupol. Pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Zaporojie, în orașul Berdyansk, locuitorii locali sunt reținuți.” , sunt ultimele informații oferite de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel