UDMR se gândește la guvernare. Hunor: "România are nevoie de un guvern stabil"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele UDRM, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la închiderea urnelor, că România are nevoie de legea bugetului votată imediat după 20 decembrie. Despre o posibilă alianță pentru guvernare, liderul Uniunii a spus că nu a purtat niciun fel de discuții. se 

Întrebat dacă a avut discuții despre formarea unei majorități guvernamentale, liderul UDMR, Kelemen Hunor a spus că important este să existe o majoritate de centru-dreapta și un vot pe legea bugetului imediat după 20 decembrie.

„Nu am avut astfel de discuții în această seară, nici în zilele trecute. Pot să vă spun ceea ce am mai spus nu numai în campania electorală, ci în toată această perioadă: România ar avea nevoie - și din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit – de un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta. Nu ne-am schimbat părerea, nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar până când nu sunt numărate toate voturile mi-e greu să spun mai mult, mai ales că nu există nicio solicitare din partea nimănui să discutăm. Important este să avem un Guvern până în 22 - 23 decembrie și să fie unul stabil, asta înseamnă cel puțin 60% în Parlament. Un guvern cu 50% plus câteva voturi nu înseamnă un guvern stabil și ne vom întoarce în criza politică”, a spus Kelemen Hunor.

Despre rezultatul obținut potrivit exit-poll, Kelemen spune că e unul echilibrat.

„E un rezultat bun, echilibrat, un rezultat proporțional, trebuie să așteptăm solicitarea voturilor atât în țară, cât și în străinătate, dar sunt convins că rezultatul nostru de pe 6% va rămâne și va fi un rezultat prin care vom contribui la dezvoltarea societății noastre și la apărarea drepturilor comunității maghiare din România”, a mai spus Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel