UDMR dă cu tifla votului prin corespondenţă

Echipa Stiri Diaspora / 12 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Barcelona 10.01.2016  Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO  RICARD CUGAT
Barcelona 10.01.2016 Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO RICARD CUGAT
Încă un partid politic nu vrea votul prin corespondenţă. Diaspora huiduită de reprezentanții minorităților.

Senatorul UDMR Marko Bela este de părere că votul prin corespondenţă ar crea inegalităţi între românii din străinătate şi cei din ţară. El crede că formaţiunea sa nu ar putea vota o astfel de lege.

"Nu susţinem votul prin corespondenţă. Eu cred că votul prin corespondenţă ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat şi probabil că nu vom reuşi să le rezolvăm. S-a mai spus acest lucru că de fapt creşte riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu mă refer la un astfel de pericol, pentru că dacă am avea vot prin corespondenţă, atunci am fi obligaţi să eliminăm aceste riscuri. Pur şi simplu, s-ar crea o inegalitate şi anume în cazul celor care trăiesc în străinătate ar exista o facilitare a votului, în timp ce cei din ţară n-ar avea o astfel de facilitate", a declarat Marko Bela pentru RFI.

 

Întrebat ce soluţii vede pentru românii din străinătate, senatorul UDMR a răspuns: "Cât mai multe centre de vot, cât mai multe puncte, unde cei care trăiesc în diasporă să aibă posibilitatea să voteze".

 

Votul prin corespondență ar putea însemna un număr mai mare de voturi ale românilor din diaspora la alegerile parlamentare, ceea ce ar micşora procentul obţinut de UDMR, scrie ziarul românesc.

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24