UDMR aplică o nouă lovitură: Folosirea limbii maghiare în Ardeal, adoptată TACIT în Parlament

Narcis Popa |
Data publicării:

UDMR a pregătit o nouă lege controversată, care a fost adoptată tacit la Senat: este vorba despre folosirea limbii minorităților acolo unde aceștia au peste 20% din populație. Proiectul vizeză de fapt folosirea limbii maghiare în Transilvania, acolo unde, în multe cazuri, populația majoritară este cea maghiară. 

Proiectul a fost adoptat tacit în luna aprilie. Proiectul, asumat de toţi parlamentarii UDMR, care vizează modificarea Codului Administrativ, a fost înregistrat la Senat în toamna anului trecut. În Senat, PSD are singur majoritate.

Pe 30.03.2020, în plină pandemie de coronavirus, proiectul a primit aviz POZITIV şi de la Comisia Juridică a Senatului, condusă de Şerban Nicolae şi dominată de PSD. Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate, relatează Adevărul.ro. 

Este cea de-a doua lege adoptată tacit care inflamează opinia publică din România.

Reamintim că senatul a respins miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică. Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie - 126 de voturi "pentru" şi 9 ''împotrivă''. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel