Ucrainenii sărbătoresc redeschiderea McDonald's în Kiev ca simbol al succesului Ucrainei în respingerea invaziei rusești

Alexandra Curtache |
Data publicării:
McDonald's testează o locație complet automatizată, fără contact uman
McDonald's testează o locație complet automatizată, fără contact uman

Unele restaurante McDonald's se vor redeschide în Kiev începând de mâine, a confirmat șeful departamentului de comunicare corporativă al companiei din Ucraina, ca cel mai recent simbol al succesului ucrainean în respingerea invaziei rusești.

Trei restaurante fastfood din capitala ucraineană vor fi deschise doar pentru livrare începând cu 20 septembrie, urmate de alte câteva localuri din Kiev și din întreaga țară, mai la vest, o săptămână mai târziu.

Restaurantele își vor relua apoi operațiunile obișnuite în octombrie, potrivit șefei de comunicare Alesya Mudzhyri, existând planuri de evacuare în cazul în care sirenele de raid aerian vor fi declanșate de o amenințare venită dinspre exterior.

 

McDonald's va funcționa între orele 9.00 și 21.00, iar livrările se vor face prin Glovo

 

Mudzhyri a anunțat că restaurantele de pe bulevardul Bazhana, bulevardul Gagarin și strada Hryshka vor fi primele McDonald's care se vor redeschide în capitală începând cu 20 septembrie, urmând ca alte șapte restaurante să fie redeschise în scurt timp.

'Restaurantele nou-deschise vor funcționa conform acelorași standarde înalte de calitate a mâncării, curățenie și rapiditate a serviciilor ca și până acum', a anunțat șeful de la comunicare într-o postare pe rețelele de socializare. 

Mudzhyri a adăugat că restaurantele vor rămâne deschise între orele 9.00 și 21.00 și se vor închide 'atunci când se vor declanșa sirenele de raid aerian pentru a permite angajaților și clienților să se evacueze către cel mai apropiat adăpost' - dar nu înainte ca echipa 'să emită rapid orice comandă deja plătită', conform Daily Mail.

McDonald's va furniza serviciul McDelivery în parteneriat cu compania spaniolă de comerț rapid Glovo până când va fi gata să redeschidă toate magazinele cu normă întreagă.

 

Între timp, în Rusia, restaurantele McDonalds au fost închise

 

În Rusia, fostele restaurante McDonald's au fost rebranduite în urma deciziei gigantului fast-food de a-și suspenda operațiunile ca urmare a războiului declanșat de Putin în Ucraina.

Noul lanț 'Vkusno i tochka' - tradus ca 'Tasty, and that's it' sau 'Delicious, full stop' - a apărut după ce McDonald's și-a vândut francizele unui om de afaceri rus în iunie. 

Fastfood-ul s-a redeschis pe 12 iunie cu un meniu rebranduit, o nouă fațadă și uniforme elegante pentru personal, însă consumatorii nu au fost prea încântați de calitatea mâncării oferite.

 

Oamenii au fost nemulțumiți de calitatea produselor

 

La mai puțin de o lună de la prima deschidere a lanțului, directorii au făcut o declarație pentru agenția de știri rusă Tass în care au explicat că o recoltă slabă de cartofi în 2021 a făcut ca mai multe restaurante să nu poată servi cartofi prăjiți. 

Consumatorii s-au plâns de mucegai pe chiflele hamburgerilor în mai multe puncte de vânzare, potrivit Ksenia Sobchak, o populară vedetă de televiziune și cea mai importantă femeie politician din opoziția rusă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel