Ucraina va deveni probabil o „federație" - oficial rus

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un politician rus și reprezentant desemnat de Putin în regiunea anexată Crimeea afirmă că este puțin probabil ca Ucraina să continue să existe în forma sa actuală.

Georgy Muradov a sugerat că Ucraina va deveni probabil o federație sau un grup de state, relatează agenția de presă de stat rusă RIA, citată de Al Jazeera.

El a adăugat că nicio țară care se respectă pe sine nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl folosește în mod obișnuit pentru că a invadat Ucraina.

Ucraina va deveni probabil o „federație"

 

„Și cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce privește rușii și vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit timp de secole în țara lor natală", a spus el, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sîmbătăt, cărăzboiul din Ucraina nu poate fi încheiat decât prin mijloace "diplomatice", în timp ce negocierile dintre Moscova şi Kiev sunt în impas, informează France Presse.

"Sfârşitul (conflictului) va fi diplomatic", a spus el într-un interviu pentru canalul de televiziune ucrainean ICTV. Războiul "va fi sângeros, vor fi lupte, dar se va încheia definitiv prin diplomaţie".

"Cu siguranţă vor avea loc discuţii între Ucraina şi Rusia. Nu ştiu în ce format: cu intermediari, fără ei, într-un cerc mai larg, la nivel prezidenţial", a declarat el.

Numai 'diplomaţia' va pune capăt războiului în Ucraina, asigură Zelenski



"Sunt lucruri pe care nu le putem atinge decât la masa negocierilor. Vrem ca totul să revină" ca înainte de începerea invaziei ruse a Ucrainei la 24 februarie, ceea ce "Rusia nu doreşte", a adăugat el, fără a oferi mai multe detalii.

Rezultatele acestor discuţii - al căror subiect poate varia "în funcţie de momentul întâlnirii" - trebuie să fie "corecte" pentru Ucraina, a subliniat preşedintele.

Referindu-se la un document privind garanţiile de securitate ale Ucrainei, el a afirmat că acesta va fi semnat de "prietenii şi partenerii Ucrainei, fără Rusia", în timp ce în paralel va avea loc "o discuţie bilaterală cu Rusia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel