Ucraina. Un copil care a fost luat de ocupanți în Federația Rusă a murit de epuizare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român mort într-un incendiu la un spital din Italia. Focul ar fi pornit din cauză că și-a aprins o țigară
Român mort într-un incendiu la un spital din Italia. Focul ar fi pornit din cauză că și-a aprins o țigară

În regiunea Kherson, în localitatea Henichesk, ocupată temporar, a murit o elevă care, cu ajutorul așa-numitelor "noi autorități ale regiunii", a fost trimisă în vacanță într-un lagăr rusesc din Adygea.

Fetița de 12 ani a fost înmormântată pe 27 august, a relatat Ukrinform, citând informațiile lui Serhiy Danilov, directorul Centrului de Studii pentru Orientul Mijlociu.

Se știe că fetița nu s-a simțit bine pe toată durata călătoriei, dar nu i s-a acordat niciodată asistență medicală în timp util pe drum.

 

Un copil care a fost luat de ocupanți în Federația Rusă a murit de epuizare

 

Detaliile tragediei sunt raportate de ziarul local Novy Den. Povestea înfricoșătoare s-a petrecut imediat după sosirea tinerilor din Adygea. Acesta a fost subiectul Federației Ruse pe care ocupanții l-au numit „șef” pentru districtul Heniche.

La începutul lunii august, la invitația conducerii Republicii Ruse și cu sprijinul administrației de ocupație a orașului, copiii din familiile numeroase din Henichesk, însoțiți de mai mulți părinți, au fost trimiși în autobuze pentru a se odihni în tabăra Adygea.

„Este surprinzător, dar există încă părinți care nu sunt deloc îngrijorați de siguranța fiilor și fiicelor lor (în timp de război!). Nu se știe dacă au crezut cu adevărat în amăgirea ocupanților despre „Rusia este aici pentru totdeauna” sau dacă dragostea pentru gratuități (călătoria și odihna au fost plătite de gazdă) a prevalat asupra tuturor instinctelor sănătoase. Au mers în tabără chiar și copiii din familii care locuiesc în Genichesk lângă Marea Samisin din Azov, ca să se poată odihni și relaxa.”, anunță presa ucraineană.

 

Fetița nu a fost băgată în seamă nici după ce a făcut un infarct

 

Zilele trecute, turiştii s-au întors. Vii și sănătos? Nu e neapărat. Asta este tristul adevăr, nu toată lumea vine și întreagă. O fetiță de 12 ani a murit la câteva ore după sosire.

Fata era foarte slabă pentru vârsta ei, cântărea doar 20 kg. S-a dovedit că se afla în spitalul din Adygea, iar la întoarcere, fata a făcut de două ori un infarct, dar nimeni nu a dus-o la instituțiile medicale din Crimeea, spun jurnaliștii.

Colaboratorul lui Stremousov a numit într-un nou mesaj video, contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei din sud drept „falsă” și a demonstrat un aparent „cer pașnic” peste Hersonul ocupat. S-a dovedit că trădătorul însuși se află în prezent în Federația Rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel