Ucraina susţine că Rusia a pierdut cel puţin 20.000 de soldați de când a început invazia

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Statul Major al armatei ucrainene a ridicat joi la 19.900 numărul soldaţilor ruşi morţi, răniţi sau luaţi prizonieri de când a început invazia rusă pe 24 februarie, relatează agenţia EFE.

Este o evaluare aproximativă, scrie Statul Major ucrainean pe Facebook, menţionând că nu dispune de date solide despre regiunile din estul Ucrainei aflate sub controlul trupelor ruse.

Armata ucraineană mai susţine în acelaşi mesaj că a distrus până joi 753 de tancuri, 1.968 de vehicule blindate, 64 de avioane şi 160 de elicoptere ruseşti. Datele nu pot fi confirmate din surse independente.

Vice-premierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat între timp un nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia, în urma căruia au fost eliberaţi 30 de ucraineni, dintre care 5 ofiţeri, 17 soldaţi şi 8 civili.

Surse ucrainene asigură pe de altă parte că crucişătorul rusesc Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, a început să se scufunde după ce a fost lovit de două rachete anti-navă Neptune. Conform versiunii Rusiei, la bordul crucişătorului au explodat muniţii şi s-a produs un incendiu care între timp a fost stins, iar nava se află în continuare pe linia de plutire.

Întrebat despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a răspuns că Statele Unite nu au deocamdată informaţii despre cauza exploziei de pe crucişătorul rus. ''Am văzut pe social media relatări conform cărora probabil apărarea de coastă ucraineană l-a lovit. Nu putem exclude asta, pur şi simplu nu avem suficiente informaţii în acest moment'', a spus oficialul american, potrivit Reuters şi CNN.

El a infirmat că crucişătorul Moskva s-ar scufunda. ''Noi considerăm că nava se poate deplasa, şi face asta; credem că acum se îndreaptă mai mult către est. Probabil o vor aduce la Sevastopol pentru reparaţii'', a menţionat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel