Ucraina. Regiunea Zaporojie, sub stare de asediu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Starea de asediu a fost impusă sâmbătă în regiunea ucraineană Zaporojie și va fi în vigoare până luni, au anunțat oficialități locale, citate de CNN.

Oleksandr Starukh, șeful consiliului regional din Zaporojie, a anunțat că starea de asediu intră în vigoare la ora locală 16.00 și se va încheia luni, la ora 6.00.

„Pentru siguranța dumneavoastră vă rugăm să nu ieșiți pe stradă sau în alte spații publice în acest interval, cu excepția celor care au permis de trecere și carduri de identitate”, a anunțat Starukh pe rețelele de socializare.

„Apărarea regiunii continuă”, a adăugat Oleksandr Starukh.

Zaporojie a fost destinația a mii de oameni care au părăsit Mariupol, orașul asediat de pe coasta sudică. Centrala nucleară din apropiere a fost capturată de soldații ruși.

Ucraina. Regiunea Zaporojie, sub stare de asediu 

 

Mai mult de 3.000 de persoane au reușit să scape, joi, din asediul de la Mariupol. Toți au ajuns la Zaporozhye cu mașina. Acum abia își mai pot trage sufletul, scrie presa locală.

"Am pierdut totul. Lucrurile sunt așa cum se prezintă. Nu știm unde sunt cunoștințele, și prietenii și nu știm cum sunt. Îmi pare rău, nu pot", declară Olena, o locuitoare din Mariupol.

O altă femeie, Halyna a locuit toată viața în Mariupol. A lucrat ca profesoară la o universitate locală. Acum nu-și poate stăpâni emoțiile atunci când povestește cum a supraviețuit în ultimele douăzeci de zile.

"Fără lumină, fără apă, fără mâncare, fără electricitate, fără gaz, au gătit totul pe foc. Iată-i pe copiii noștri, fără coridoare verzi, fără ajutor umanitar, stau în frig sub zero grade, iar ei bombardează tot timpul", spune Halyna Yermakova.

În Zaporojie există un centru logistic special pentru persoanele evacuate. Aici se pot obține alimente și medicamente. Și dacă se dorește - locuințe temporare în cămine și școli din oraș. Și, de asemenea, obțineți informații despre noii veniți. Astfel de liste sunt postate periodic de către voluntari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel