Ucraina. Oraşul Cernigov este înconjurat de forţele ruse, iar civilii sunt blocați. Alte trei explozii puternice în Lviv

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina. Oraşul Cernigov este înconjurat de forţele ruse, iar civilii sunt blocați. Alte trei explozii puternice în Lviv
Ucraina. Oraşul Cernigov este înconjurat de forţele ruse, iar civilii sunt blocați. Alte trei explozii puternice în Lviv

Oraşul ucrainean Cernigov, la aproximativ 120 km nord-est de Kiev, este înconjurat de forţele ruse şi este practic imposibil să se evacueze masiv civilii şi răniţii, a avertizat sâmbătă primarul oraşului, Vladislav Atroşenko, relatează AFP.

Potrivit primarului, care s-a adresat online pe Centrul Media din Ucraina, un pod care ducea spre Kiev a fost distrus de forţele ruse, în timp ce un alt pod pietonal, aflat sub foc constant, s-ar putea prăbuşi, împiedicând înfiinţarea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor.

''Oraşul este în cenuşă'', a spus Atroşenko, precizând că autorităţile locale se străduiesc să scoată răniţii grav pentru a putea fi operaţi.

Potrivit primarului, este vorba de 44 de persoane, militari şi civili, între care trei copii. El a mai spus că peste 200 de civili au fost ucişi şi că în oraş mai sunt aproximativ 120.000 de locuitori, faţă de peste 280.000 înainte de invazia rusă a Ucrainei, la 24 februarie.

 

Explozii puternice în apropierea orașului Lviv din vestul Ucrainei

 

Autoritățile din regiunea Lviv din vestul Ucrainei au raportat sâmbătă trei explozii puternice în apropierea orașului, potrivit Reuters.

Autoritățile au recomandat populației să se adăpostească.

„Au avut loc trei explozii puternice lângă Lviv din direcția Kryvchytsy, acum există o avertizare de raid aerian, așa că păstrați-vă calmul și adăpostiți-vă”, a anunțat guvernatorul regional Maksym Kozytskyy într-o postare online, referindu-se la o zonă de la periferia orașului.

Mai mulți martori citați de Reuters au spus că văzut un fum negru care se ridica din partea de nord-est a orașului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel