Ucraina, lovitură de proporții armatei ruse: "Între 8 și 10" generali uciși

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ucraina a ucis „între 8 și 10" generali ruși în timpul conflictului în curs de desfășurare din Ucraina, a declarat marți generalul-locotenent Scott Berrier, șeful Agenției de Informații a Apărării din SUA. 

Oficialii americani au urmărit îndeaproape numărul tot mai mare de decese ale unor generali din armata rusă - un număr neobișnuit de mare pentru o armată modernă, care depășește cu mult numărul generalilor americani pierduți în cei 20 de ani de conflict în Afganistan.

Unii oficiali americani au atribuit această cifră atipică în parte sprijinului de informații oferit de Statele Unite, în timp ce alții cred că se datorează faptului că generalii ruși sunt forțați să opereze mult mai mult în prima linie a conflictului decât s-ar aștepta în mod normal, pentru a-și motiva trupele, scrie CNN.

„Faptul că Rusia pierde toți acești generali vă sugerează că acești generali sunt nevoiți să iasă în față pentru a se asigura că ordinele lor sunt executate?" a întrebat senatorul republican din Arkansas Tom Cotton.

„Da", a răspuns șeful DIA, generalul-locotenent Scott Berrier.

Berrier a spus că Ucraina este mai bine pregătită pentru a alinia soldați motivați în conflict, chiar dacă armata sa este mult mai mică decât forța rusă.

„Cred că ucrainenii au dreptate în ceea ce privește curajul și modul în care fac față apărării națiunii lor", a spus Berrier: „nu sunt sigur că soldații ruși din districtele militare rusești îndepărtate înțeleg cu adevărat acest lucru".

Oficial SUA: Rusia vrea un conflict pe termen lung, pregăteşte un culoar teritorial spre Transnistria

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să prelungească pe termen lung conflictul militar în Ucraina şi ar putea încerca să creeze un culoar teritorial spre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, afirmă Avril Haines, directorul Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA.

"Evaluarea noastră este că preşedintele Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit în Ucraina, în cursul căruia încă intenţionează să atingă obiective dincolo de regiunea Donbas", a declarat Avril Haines, directorul Comunităţii serviciilor de informaţii din SUA, în cursul unei audieri în Comisia Forţelor Armate din Senat.

Avril Haines a atras atenţia că, în următoarele săptămâni, armata rusă probabil va încerca să creeze un culoar teritorial de-a lungul Mării Negre între zona Donbas, situată în estul Ucrainei, şi regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Serviciile secrete americane nu cred că Rusia va reuşi să menţină mult timp controlul asupra unui astfel de culoar, a precizat Avril Haines, conform cotidianului The New York Times.

"Cel mai probabil, Vladimir Putin crede că Rusia are o abilitate mai mare şi o voinţă mai puternică să reziste provocărilor decât adversarii. Şi probabil mizează pe faptul că determinarea Statelor Unite şi Uniunii Europene se vor reduce, în contextul agravării problemelor alimentare, a inflaţiei şi a preţurilor la energie", a subliniat Avril Haines.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel