Ucraina anunță că a pierdut controlul asupra orașului Kreminna

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Controlul asupra orașului Kreminna a fost pierdut pe fondul unor lupte grele, a anunțat CNN care citează un oficial regional din Ucraina.

Controlul asupra orașului Kreminna a fost „pierdut", potrivit lui Serhii Haidai, șeful Administrației militare regionale Luhansk, în timp ce forțele rusești încearcă să înfrângă rezistența ucraineană în estul țării.

„În acest moment, controlul asupra orașului Kreminna este pierdut" și continuă luptele grele, a declarat Haidai pe Telegram.

Ucraina anunță că a pierdut controlul asupra orașului Kreminna

 

În timp ce locuitorii încercau să fugă cu propriile vehicule, forțele rusești au deschis focul asupra unei mașini care transporta civili, a mai spus Haidai.

„Patru persoane au murit. O persoană grav rănită se află încă la fața locului. Medicii nu pot ajunge la ea din cauza bombardamentelor nesfârșite", a precizat el.

Forțele rusești au încercat să avanseze spre granițele atât ale Luhanskului, cât și ale Donețkului, în regiunea Donbas. Concentrarea Rusiei s-a mutat spre est de când a eșuat să câștige teritoriu în jurul capitalei Kiev și în alte părți din centrul și nordul țării, potrivit Mediafax. 

Orașul ucrainean Lvov, lovit de 5 rachete

 

Administrația publică locală din Lvov anunță că orașul a fost atacat cu rachete. În dimineața de 18 aprilie au fost lansate cel puțin cinci lovituri.

Potrivit datelor preliminare, în urma atacurilor inamice cu rachete asupra orașului Lvov, șase persoane au fost ucise și opt rănite, inclusiv un copil. Acest lucru a fost anunțat de președintele regiunii, Maxim Kozitsky, informează  UNN.

"Din păcate, sunt morți și răniți. Până la această oră se cunosc despre 6 morți și 8 răniți. Printre răniți se numără și un copil. Datele se actualizează", a scris Kozitsky.

Conform primarului orașului Lvov, Andrei Sadovii, serviciile abilitate au intervenit în locurile unde s-au produs explozii. Și consilierul președinției ucrainene, Mihail Podoleak, confirmă atacurile. Potrivit lui, țintă au devenit elemente ale infrastructurii destinate utilităților civile.  În urma loviturilor în apropierea stațiilor CFR au izbucnit incendii. Zonele lovite au suferit daune semnificative.

„Rușii continuă să atace în mod barbar orașele ucrainene din aer, declarând cu cinism lumii întregi „dreptul” lor de a ucide ucraineni”, susține Podoleak. 

În același timp, Calea Ferată din Ucraina informează că situația de la gara feroviară din Lvov este sub control.  Pasagerii au fost duși  într-un adăpost, iar debarcarea și îmbarcarea în trenuri s-a reluat după încetarea alertei aeriene.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel