TVR. Românii, campioni la strâns usturoi în Spania: Cum se vede, de aproape, munca în câmp (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii ajută la revenirea economică a Spaniei. Dintre toți străinii, conaționalii noștri sunt în topul angajărilor. În ultima lună, cele mai multe contracte s-au înregistrat în Castilla-La Mancha, în agricultură.

Jurnalista Oana Dobrescu a mers pe câmpurile unde lucrează cei mai mulți culegători români din Spania, unde a realizat un reportaj în exclusivitate pentru TVR.

Din cele două milioane de muncitori străini din Spania, cei mai mulți sunt români. În Castilla-La Mancha, patria lui Don Quijote și a usturoiului, adună în fiecare an în jur de 2.000 de români. Campania durează 7 luni, timp în care se mută dintr-o regiune în alta pentru a strânge diferite recolte, apoi pleacă acasă la cei doi copii.

Ionel Cocârlău este din Craiova. În fiecare an vine cu soția la cules în Spania. Câștigă în jur de 300 de euro pe zi împreună, dar muncesc și câte 10 ore, la temperaturi de 40 de grade.

Agricultorii spanioli au luat măsuri de siguranță pentru muncitori: „Le-am dat măști, mănuși, avem gel dezinfectant în furgonetă, toalete și stau la distanță, fiecare la postul lui de muncă", spune Antonio Martinez Parra, agricultor:

Ana Savu strânge echipe pentru culesul recoltelor. Din cauza restricțiilor, a fost nevoită să lucreze cu marocani și spanioli, dar nu sunt la fel de muncitori. În ultima lună a reușit să aducă la muncă zeci de români.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel