Turtele bunicii, la cuptor. După ce le guști, nu o să le mai mănânci niciodată prăjite. Cea mai simplă rețetă de mâncare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Turtele bunicii, la cuptor. După ce le guști, nu o să le mai mănânci niciodată prăjite. Cea mai simplă rețetă de mâncare. FOTO: captură video YouTube @Gustoso.TV
Turtele bunicii, la cuptor. După ce le guști, nu o să le mai mănânci niciodată prăjite. Cea mai simplă rețetă de mâncare. FOTO: captură video YouTube @Gustoso.TV

Turtele bunicii sunt un fel de mâncare iubit de români. Totuși, de multe ori le evităm, tocmai pentru că sunt prăjite. Și, deși există metode dovedite pentru a face un prăjit mai sănătos, nu este recomandat să abuzați de el. 

De asemenea, acest tip de gătit necesită mult ulei, iar bucătăria se murdărește destul de mult cu picăturile de ulei care stropesc. Deci, de ce să nu ne răsfățăm mai des cu turtele bunicii, pregătindu-le în cuptor?

Vă învățăm cum să faceți turtele bunicii la cuptor, astfel încât să le puteți pregăti de câte ori doriți. Haideți să gătim!

Zrazy din brânză, cartofi, ou și ceapă verde. Chiftelele pe care le vei găti zilnic. O rețetă simplă, de vis!

 

Ingrediente pentru a face turtele bunicii la cuptor

 

- 2 căni de făină 000

- 2 linguri de unt

- 1 linguriță de praf de copt

- 1 lingură de sare

- 1 cană de apă călduță.

Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă

 

Cum se prepară turtele bunicii la cuptor

 

Puneți făina într-un recipient împreună cu sarea și praful de copt. Adăugați untul și o parte din apă. Începeți să amestecați manual și continuați să adăugați apă pe măsură ce aluatul are nevoie.

Truc: poți înlocui untul cu grăsime sau ulei.

Frământați până se formează o chiflă fragedă care nu se lipește de mâini. Acoperiți aluatul cu o cârpă sau o folie și lăsați-l să se odihnească aproximativ 20 de minute.

Porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 200°C. Se unge cu ulei o tava și se dă la cuptor să se încingă. Apoi, separați aluatul în chifle mai mici și aplatizați-le puțin cu palma, astfel încât să aibă aproximativ ½ cm grosime.

Faceți o tăietură în centrul fiecărei turte, puneți-le în tava fierbinte și duceți-le la cuptorul preîncălzit la 200°C. Gătiți aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.

Scoateți din cuptor și bucurați-vă de aceste turte sănătoase la cuptor. 

Poftă bună!

„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

 

Cu ce ​​să însoțiți turtele bunicii la cuptor

 

Gustul inconfundabil al grăsimii sau al untului face ca turtele fără drojdie să fie delicioase. Cu toate acestea, întotdeauna ne place să vă oferim opțiuni, astfel încât să le puteți încerca în moduri diferite. De asemenea, puteți aroma aluatul adăugând rozmarin, oregano sau cimbru.

O altă alternativă excelentă este să le adăugați busuioc, brânză, ceapă, pateu de legume, hummus de linte.

Dacă, în schimb, sunteți pentru turtele bunicii dulci, puteți presăra turtele cu zahăr când le întorci și le lași la cuptor până se formează un strat crocant de caramel. Sau, ungeți-le cu sirop dulce de casă la sfârșitul gătitului și cât sunt încă fierbinți.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel