Turiștii sunt avertizați să stea departe de plajele din Marea Britanie pe fondul epidemiei de gripă aviară. Simptomele pe care trebuie să le cunoașteți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Turiștii sunt avertizați să stea departe de plajele din Marea Britanie pe fondul epidemiei de gripă aviară. Simptomele pe care trebuie să le cunoașteți  / Foto: Unsplash
Turiștii sunt avertizați să stea departe de plajele din Marea Britanie pe fondul epidemiei de gripă aviară. Simptomele pe care trebuie să le cunoașteți / Foto: Unsplash

Turiștii au fost îndemnați să nu se apropie de păsările bolnave sau moarte care ajung pe plajele din Marea Britanie, în contextul în care numărul cazurilor de gripă aviară a crescut.

Focarele actuale au decimat populațiile de animale, inclusiv păsările de curte și păsările sălbatice, cel puțin 292 de cazuri de tulpină H5N1 fiind înregistrate în Marea Britanie din octombrie 2021. Deși boala afectează în principal animalele, aceasta prezintă riscuri și pentru oameni, deoarece s-a constatat că unele mamifere au fost infectate.

RSPB (Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor) i-a sfătuit acum pe cei care se află pe plajă să raporteze autorităților păsările marine moarte și, de asemenea, să își țină câinii în lesă, deoarece se tem că creșterea numărului de infecții este o "criză care ar putea deveni o catastrofă".

 

Doi britanici au fost diagnosticați cu H5N1



Aceasta vine după ce alți doi britanici au fost diagnosticați cu H5N1, ridicând la trei numărul total de infecții umane înregistrate în Marea Britanie. Amândoi erau muncitori la păsări de curte care lucrau în două locații diferite din Anglia.

Sute de păsări despre care se crede că au fost infectate cu gripă aviară au fost găsite eșuate pe plajele din Marea Britanie, inclusiv în sudul Pembrokeshire, Aberdeenshire, lângă Blackpool, pe Insula Man și pe coasta Sefton.

Rhian Sula, director general al National Trust, a declarat că, deși localnicii sunt informați despre virus, "nu toți vizitatorii" sunt informați.

Ea a declarat pentru BBC: "Oricât de mult am plasat semne de avertizare, s-ar putea să nu le vadă sau să le ignore, așa că trebuie să purtăm aceste conversații despre motivul pentru care este important să țină câinii în lesă și să se țină departe de păsări."

Cel puțin 50.000 de păsări sălbatice au murit din cauza gripei aviare

Jeff Knott, directorul de politici și advocacy al RSPB, a declarat: "Zeci de mii de păsări ajung pe coasta noastră, dar acest lucru ar putea reprezenta sute de mii, potențial milioane de păsări. Evident, păsările marine își petrec cea mai mare parte a timpului în largul mării - deci șansele ca ele să ajungă pe o plajă sunt destul de mici, așa că nu putem ști numărul real."

Referindu-se la riscul de dispariție locală pentru păsările marine mai rare, el a adăugat: "Aceasta este o criză reală care ar putea deveni o catastrofă."

Simptomele gripei aviare la om

 

Oricine ar fi infectat cu gripa aviară ar dezvolta probabil simptome foarte repede, potrivit NHS.
Cele mai timpurii șase semne de infecție includ:

Diareea
Stare de rău
Dureri de stomac
Dureri toracice
Sângerare din nas și din gingii
Conjunctivită

Pe măsură ce infecția avansează, pacienții pot dezvolta, de asemenea, febră foarte mare, dureri musculare, dificultăți de respirație, tuse și dureri de cap persistente. În cele mai grave cazuri posibile, gripa aviară poate duce la unele complicații grave, inclusiv pneumonie și sindrom de detresă respiratorie acută.

De aceea, este absolut vital să vă tratați din timp dacă sunteți infectat cu acest virus. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți ar trebui să sunați la 111 și să cereți sfaturi medicale la telefon. În acest fel, simptomele dumneavoastră pot fi verificate rapid - deși ar trebui totuși să menționați dacă ați fost recent în apropierea unor cadavre de animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel