Turiștii care vizitează Croația ar putea fi amendați cu 300 euro dacă își târăsc trollerele prin centrul orașului

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Turiștii care vizitează Croația ar putea fi amendați cu 228 de lire sterline dacă își târăsc valizele pe roți prin centrul orașului / Foto: Unsplash
Turiștii care vizitează Croația ar putea fi amendați cu 228 de lire sterline dacă își târăsc valizele pe roți prin centrul orașului / Foto: Unsplash

Dacă mergeți în Croația în această vară, ar trebui să citiți acest articol sau vă puteți trezi cu o amendă fără să știți de ce chiar înainte să ajungeți la cazare.

Turiștii care se îndreaptă în următaorea perioadă spre această destinație turistică ar putea fi sancționați cu o amendă uriașă dacă nu sunt atenți.

De când Game of Thrones a ajuns pe ecranele noastre, în urmă cu peste un deceniu, fanii serialului s-au adunat în Croația pentru a vizita unele dintre cele mai emblematice locuri în care celebrul serial s-a filmat.

Unul dintre cele care se află în fruntea listei lor de locuri de vizitat este romanticul oraș de coastă Dubrovnik.

 

Amendă pentru valizele cu roți



Dacă sunteți unul dintre cei care plănuiesc să plece în curând într-o excursie în Croația, va trebui să vă asigurați că sunteți atent cu valiza, altfel ați putea ajunge să plătiți aproape 300 de euro dacă veți fi prins târând bagajele pe străzi. 

Această consecință vine după ce guvernul local a introdus noi legi pentru a reduce poluarea fonică, care îi deranjează pe locuitori.

Primarul Mato Frankovic a introdus noile reguli, care prevăd că turiștilor le este interzis să tragă valize cu roți pe străzile din centrul vechi al orașului.

Interdicția face parte din programul "Respectă orașul", introdus de Oficiul de Turism din Dubrovnik. Este o inițiativă mai amplă pentru a-i împiedica pe turiști să își care bagajele prin oraș.

Potrivit rapoartelor, în cursul acestui an, guvernul intenționează să înființeze un sistem de curierat, prin care turiștii să își lase bagajele în afara orașului.

Acestea vor fi apoi preluate și duse la hotelurile lor.

Dar nu este singurul punct fierbinte din Croația care a introdus o serie de legi pentru a combate comportamentul turiștilor.

 

Amendă pentru nuditate



Turiștii au fost avertizați că ar putea fi sancționați cu o amendă de până la 4000 euro dacă se dezbracă pe căldură sau chiar dacă trag un pui de somn în unele părți ale Croației.

Recent, în Split s-a cerut interzicerea plimbării prin centrul vechi al orașului fără tricou sau în bikini.

La începutul acestui an, primăria din Split a publicat noile reguli și a explicat cum se vor aplica turiștilor și localnicilor în lunile de vară.

Documentul oficial spune așa: "În interiorul zonei A (centrul cultural-istoric) este interzis să fii în costum de baie, în lenjerie intimă sau fără haine într-un spațiu public".

Potrivit publicației locale de știri Croatia Week, regulamentul este "menit să aducă ordine în oraș".

Acesta continuă: "În special în centrul cultural-istoric al orașului Split, [regula] a intrat în vigoare la începutul noului an, amenda prevăzută la 150 de euro pentru cei care încalcă regulamentul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel