Turcia a descoperit noi depozite de gaze naturale în Marea Neagră

Andreea Cosma |
Data publicării:

Turcia a descoperit noi depozite de gaze naturale în Marea Neagră şi ar putea face în scurt timp un anunţ în acest sens, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, datele iniţiale de la perimetrul offshore Amasra-1 arată o descoperire semnificativă de gaze naturale. Într-un interviu TV difuzat la începutul acestei săptămâni, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a promis că vineri va anunţa "veşti bune" cu privire la depozitele de gaze din Marea Neagră.

Anul trecut, autorităţile turce au anunţat descoperirea unor depozite de 405 miliarde metri cubi de gaze naturale la perimetrul Tuna-1, de departe cea mai mare descoperire de gaze naturale din Marea Neagră, şi au estimat că producţia ar putea începe în 2023.

Bloomberg subliniază că până acum nu a fost efectuat niciun audit independent al acestor descoperiri de gaze.

Precedentele anunţuri referitoare la descoperirea de gaze în Marea Neagră au dus la creşterea cotaţiilor activelor turceşti, de la obligaţiuni şi până la acţiuni. Erdogan şi Guvernul său mizează pe descoperirile de energie ca o soluţie pentru vulnerabilităţile economice pe termen lung ale Turciei, inclusiv o factură de plată de aproximativ 44 miliarde dolari pentru importurile de energie care trebuie achitată în valută.

În prezent, Turcia importă aproape toate cele 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe care le consumă anual. Oficialii turci se aşteaptă ca producţia domestică de gaze naturale să ducă la creşterea consumului naţional de gaze cu 60%, până la 80 de miliarde metri cubi pe an în 2030. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel