Turcan: „PNL depune un proiect pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat, astăzi, că PNL va depune un proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„Am decis astăzi în şedinţa Biroului Executiv să depunem un proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD-ALDE împotriva tuturor celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile. Comisia de la Veneţa, Comisia Europeană, GRECO, au criticat în termeni foarte duri înfiinţarea acestei secţii speciale.

Prin menţinerea acestei secţii există pericolul ca România să sufere consecinţele activării articolului 7 din tratatul Uniunii Europene. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, asta spune Constituţia României. Din nefericire Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, ignoră tocmai aceste prevederi importante ale Constituţiei.

Citește și Raluca Turcan, REPLICĂ pentru Dragnea privind alocațiile copiilor

Dacă un procuror sau un judecător săvârşesc abuzuri, atunci acestea trebuie sancţionate de către CSM şi Inspecţia Judiciară. În felul acesta facem un apel şi către aceste instituţii să revină la rolul constituţional în baza căruia acestea funcţionează.

Tot ce înseamnă abuz al judecătorilor şi procurorilor să fie anchetat de către organismele acestea cu rol contituţional pentru sancţionarea faptelor de corupţie, oriunde acestea se află şi în acelaşi timp pentru a proteja independenţa şi imparţialitatea instituţiilor din justiţie”, a declarat Raluca Turcan.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel