Turcan: „Parlamentul a făcut zid în fața lui Toader. Dezmățul pe Justiție trebuie oprit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei

PNL o cheamă din nou, în aprilie, în faţa Parlamentului, pe Viorica Dăncilă, premierul României, pentru a da explicaţii cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei, a anunţat astăzi liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, care a precizat că prim-ministrul trebuie „să spună de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite”.

„PNL o cheamă din nou în faţa Parlamentului pe Viorica Dăncilă. Am înregistrat astăzi o nouă solicitare de audiere a primului-ministru în Parlamentul României, la începutul lunii aprilie, întrucât dezmăţul pe Justiţie trebuie oprit. Legile Justiţiei au fost modificate samavolnic în Parlament, favorizând graţierea corupţilor.

Citește și Viorica Dăncilă: „Când ați folosit cuvântul HOȚ, vă refereați la dumneavoastră. Eu nu fac parte din această categorie"

Însă samavolnicia a fost dusă la extrem prin ordonanţe de urgenţă şi, în felul acesta, asistăm astăzi la rejudecări ale unor dosare-cheie privind corupţi de nivel înalt. De asemenea, asistăm, cel mai probabil, la o avalanşă de achitări ale unor persoane acuzate deja pentru corupţie, iar magistraţii sunt umiliţi. Astăzi Parlamentul a făcut zid în faţa lui Tudorel Toader, omul care a îngenuncheat sistemul de justiţie”, a afirmat Turcan, după ce moţiunea pe Justiţie a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Liberalii doresc din nou explicaţii în Parlament de la premierul Viorica Dăncilă pe acest subiect.

„Premierul României este chemat la începutul lunii aprilie să spună de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite, cu destabilizarea întregului sistem de justiţie prin norme echivoce, prin legi care nu mai pot să răspundă aşteptărilor de justiţie dreaptă. În acelaşi timp, în Parlament reluăm procedura prin care Parlamentul să solicite expertiză din partea profesioniştilor din domeniu, din partea Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi al GRECO astfel încât legislaţia pe Justiţie să fie readusă la un nivel de normalitate.

Citește și Raluca Turcan: Parlamentul, o unealtă pentru reglarea de conturi din PSD

Nu mai putem merge în continuare cu o Românie în care sistemul de justiţie a ajuns apărătorul infractorilor, forţând magistraţii oneşti ca regulile stabilite de către PSD şi de ADLE să-i îngenuncheze şi să le facă de ruşine profesia. Planul diabolic de măcelărire a Justiţiei continuă şi el ţine de schimbarea procurorilor-şefi, de politizare a ÎCCJ, de politizarea Curţii de Apel, a CCR, ştirbirea tuturor atribuţiilor preşedintelui României. (...) PNL cere oprirea acestui plan, sancţionarea vinovaţilor şi răspunderea directă în Parlamentul României de către premierul Viorica Dăncilă”, a mai spus deputata PNL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel