Tudorel Toader pregăteşte revocarea lui Augustin Lazăr. Are legătură cu Dosarul 10 august?

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

După Laura Codruța Kovesi, și zilele lui Tudorel Toader par numărate.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă dimineață, pe Facebook, că declanșează procedura de valuare a activității manageriale a procurorului general Augustin Lazăr. Toader vorbește în finalul mesajului și despre ventuale propuneri pe care le va face, lăsând astfel loc la interpretări. Oare știe de acum care va fi rezultatul evaluării? Sau evaluarea este demarată tocmai pentru a-l schimba pe Lazăr de la conducerea Parchetului. Este așadar foarte interesant momentul declanșării acestei evaluări, după ce procurorul lef Augustin Lazăr a garantat opiniei publice că dosarul 10 august este pe mâini bune. Sau acesta este chiar unul dintre motivele nemulțumirii ministrului Justiției? Cum, de altfel, este și recuperarea Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General.

Iohannis va trebui din nou să semneze ca primarul schimbarea lui Lazăr, după cum a decis CCR.

Postarea integrală a lui Tudorel Toader pe Facebook

Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție !

Preambul:
În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat.
În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.
Zilele acestea aflăm că în realitate a fost “desecretizat” un protocol “abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, “La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr…..din 04.02.2009”.
Folosirea sintagmei “se abrogă”, arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative.
Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile !

În urmă cu câtev zile, Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție, a publicat pe Facebook un protocol între Parchetul general și SRI încheiat în decembrie 2016 și abrogat în februarie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel