Trucuri pentru un piure de cartofi perfect

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Piureul de cartofi nu este o provocare pentru majoritatea dintre noi, fiind chiar simplu și rapid de făcut. Pentru cei care vor însă să obțină piureul perfect, iată câteva sfaturi ce pot fi de ajutor.

Nu orice cartofi sunt potriviți pentru piure. Cartofii roșii sau cei noi nu sunt tocmai potriviți pentru piure, în schimb cei albi sunt perfecți.

Taie cartofii cât mai apropiați că mărime. Dacă bucățile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe în timpi diferiți și vei obține un piure cu cocoloașe.

Laptele pe care îl adaugi la final, când pasezi piureul, trebuie să fie călduț, iar untul trebuie să fie moale. În caz contrar, temperatura cartofilor scade, iar untul, dacă este de la frigider, l-ai „alerga” prin cratiță pentru a îl strivi.

 

Cum obții piureul perfect

 

Cartofii sunt numai buni de piure atunci când furculiță intră cu foarte mare ușurință în ei. Că o regulă generală, este mai de preferat să fiarbă mai mult decât prea puțin.

Chiar dacă faci piure în perioada postului, nu înseamnă că nu îți poate ieși la fel de cremos. Înlocuiește laptele cu o cană de apă în care au fiert cartofii, iar untul cu margarină sau 2-3 linguri de ulei încălzite.

Încearcă să faci piure exact atât cât mănânci, căci își schimbă gustul odată lăsat la frigider. În general, pentru 2 porții de piure 4 cartofi de dimensiuni medii sunt suficienți.

Sursa: retetepractice.ro

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel