Trucuri pentru a scăpa de cearcăne în câteva minute. Vei avea un ten luminos în noaptea de Revelion

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cartoful, aliatul frumuseții tale: Rețeta pentru un ten perfect, fără riduri sau pete de vârstă, în doar 3 zile
Cartoful, aliatul frumuseții tale: Rețeta pentru un ten perfect, fără riduri sau pete de vârstă, în doar 3 zile

De sărbători, orice femeie își dorește să fe cea ai frumoasă, prin urmare orice ajutor este binevenit. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva măști de față, pe care le puteți face în casă și care vor șterge câțiva ani de pe chip. Ce ai spune dacă am prelua câteva secrete de la rusoaice și ne-am răsfăța puțin cu o mască de față naturistă, perfectă pentru ten în sezonul rece?

Fie că ai ten uscat, ridat, cu pete, cu cearcăne pronunțate sau cu multe coșuri, masca de față cu cartofi face minuni. Cartoful este întrebuințat în produse cosmetice, naturale făcute în casă, datorită compoziției sale chimice, respectiv a numeroaselor substanțe utile pentru piele. În cartof dar mai ales în coaja lui, se găsesc proteine speciale care activează procesul de regenerare a celulelor epidermice și care ajută la vindecarea rănilor, a fisurilor și a cicatricilor provocate de acnee. Bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, cartoful oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime şi cu rezultate maxime.

 

Amestecă puțin gaz lampant, cu ulei de ricin și zeamă de lămâie. Aplică pe scalp și vei fi surprins de rezultat. Vei avea un păr mătăsos și des

 

Masca de față cu cartofi cruzi pentru înlăturarea cearcănelor - Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea cearcănelor este masca de castraveți sau de cartofi. Pentru a scăpa rapid de cearcăne procedați în felul următor: aplicați pe zona din jurul ochilor o compresă îmbibată cu suc de castraveți sau cartofi proaspăt stors și lăsați să acționeze peste noapte, iar efectul va fi absolut uimitor.

Masca pentru ten luminos - Un cartof fiert în coajă se curăță şi se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriță de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică. Dacă masca este prea subțire, se adaugă puțin amidon, făină de orez sau de ovăz. Amestecul se încălzeşte pe baie de aburi sau pe calorifer şi se întinde pe pielea uşor umezită de pe față, gât şi decolteu. După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.

 

Această mască de orez este magică! Îți luminează fața, gâtul și mâinile

Masca antirid - Se amestecă câte o lingură de piure din cartofi cu o lingură de piure de fasole şi o lingură de lapte cald. Masca fierbinte se întinde pe față, se acoperă cu un prosop şi se lasă 15-20 de minute. Dacă pielea este uscată, masca se spală cu un şervețel de în înmuiat în lapte încălzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasă se înlătura cu apă fiartă şi răcită. Fața se unge cu o crema hidratantă. Pielea devine fină, netedă, dispar sau se previn ridurile mici, scrie mamaplus.md 

 

Nu mai arunca coaja de portocală. Fă-ți propriul detergent în casă. Simplu, ieftin și eficient!

Mască pentru pielea îmbătrânită a feţei şi a mâinilor - Se pisează 3 cartofi fierți, se amestecă cu 3 linguri suc de mandarine proaspăt stors, un gălbenuş de ou crud şi o lingură de lapte. Masca se întinde pe față şi pe mâini, se acoperă cu o folie alimentară (pentru palme se pot folosi mănuşi de cauciuc) şi se lasă timp de 15-20 minute. Masca se spală apoi cu un ceai cald, preparat din cantități egale de mentă şi flori de tei.

 

Ai buzele crăpate în timpul iernii? Un plic de ceai verde te scapă de această problemă. Trebuie doar să-l înmoi în puțină apă caldă

Masca de față cu cartofi cruzi pentru pete - Se pun comprese cu suc de cartofi proaspăt stors, direct pe locul afectat de pete și se țin minimum o oră pe zi. Sucul de cartofi cruzi înlătură cu succes petele provocate de acțiunea chimică a unor substanțe și intervine în refacerea pigmentării normale a pielii. Pentru petele pielii senile, se recomandă să consumați suc de cartofi proaspăt stors, câte o jumătate de litru pe zi, în cure de 30 de zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel