Trucul pentru ca oul să nu se lipească de tigaie, chiar dacă nu mai are învelișul antiaderent

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Trucul pentru ca oul să nu se lipească în nicio tigaie, chiar dacă nu mai are învelișul antiaderent
Trucul pentru ca oul să nu se lipească în nicio tigaie, chiar dacă nu mai are învelișul antiaderent

Tigăile sunt un element de bază pe care ar trebui să îl avem cu toții în bucătărie. Când avem o tigaie nouă este minunat, chiar și spălarea ei este incredibilă pentru că totul alunecă ușor, chiar și murdăria. Însă, odată cu trecerea timpului și cu obsesia noastră de folosirea a ei, protecția antiaderentă dispare treptat și într-o zi ne dăm seama că mâncarea noastră este puțin gătită pentru că se lipește. De aceea, astăzi vă împărtășim un truc pentru ca oul să nu se lipească de nicio tigaie, deși nu mai are protecția antiaderentă.

De asemenea, trebuie să știți că este recomandat să schimbați tigăile când sunt foarte vechi deoarece pot elibera substanțe toxice care rămân atașate de hrana noastră și pot fi dăunătoare sănătății. Însă, acest truc vă va ajuta dacă încă nu ați reușit să cumpărați altă tigaie sau dacă toate celelalte tigăi sunt ocupate și aveți o urgență.

Citește și Pune bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle. Trucul genial pe care trebuie să-l pui în practică!

Este foarte simplu, practic și ieftin, deoarece aveți nevoie de un singur ingredient pe care îl avem cu toții în bucătăriile noastre. În plus, nu veți modifica aroma sau consistența oului dumneavoastră, acesta va fi perfect și gata de mâncat fără a lăsa jumătate arsă și cealaltă jumătate crudă pentru ca s-a lipit totul de tigaie.

Vezi și Nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte! Trucuri pentru curățare care te vor ajuta să o păstrezi într-o stare perfectă

 

Secretul pentru ca oul să nu se lipească în nicio tigaie, chiar dacă nu mai are protecția antiaderentă

 

Ingrediente:

-Ou

-Ulei

-Făină de grâu

Încearcă și Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola

Pas cu pas:

Este foarte simplu! Cu tigaia încă rece pune puțin ulei, cel de care ai nevoie pentru a-ți pregăti oul. Apoi adaugă un praf de făină de grâu și va trebui să o amesteci bine cu uleiul.

Așteptați să se încălzească puțin câte puțin, iar când uleiul este fierbinte, puteți adăuga oul.

Veți vedea că nu numai că oul NU se lipește de tigaie, dar și împiedică întregul aragaz să stropească grăsime.

Citește și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

 

Cum curăți tigaia ca să nu își piardă antiaderența

 

Curățarea tigăilor este una dintre cele mai grele treburi când vine vorba de spălarea vaselor. Este esențial ca acestea să fie curate, dar, în același timp, să își mențină învelișul antiaderent, astfel încât mâncarea să nu se lipească. Din acest motiv, este necesar să folosiți produse eficiente pentru a îndepărta grăsimea și murdăria, dar fără a deteriora tigaia.

Trucul pentru curățarea tigăilor pe care îl propunem astăzi este de a amesteca bicarbonat de sodiu și oțet. Aceste două produse populare și ieftine au multe întrebuințări în casă. În plus, față de îndepărtarea murdăriei de pe ustensilele de bucătărie, acestea vor ajuta și la eliminarea mirosurilor urâte. 

Puneți mai întâi bicarbonatul de sodiu pe fundul tigăii și acoperiți complet. Apoi puneți un strop de oțet deasupra. Lăsați amestecul să stea aproximativ 20 de minute. Odată ce a trecut acest timp, luați un spălător din aluminiu și frecați pe toată suprafața cu mișcări circulare. Fii răbdător! Nu trebuie să o faci repede. Este de preferat să vă luați timp. Rezultatul va merita timpul investit!

După ce ai frecat bine, clătește cu apă și gata! Veți vedea cum baza tăvii dumneavoastră este strălucitoare și fără grăsimi sau murdărie. În plus, va mirosi a curat!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel