Trenurile din Spania vor atinge viteza sunetului

Echipa Stiri Diaspora / 23 sep 2015 Salveaza PDF Comentarii
Ianis Hagi.
Ianis Hagi.
Prima cale ferată de acest tip va fi construită între Madrid şi Barcelona. Asa că, distanța dintre cele două orașe va putea fi parcursă în doar o jumătate de oră.


Spania are cea mai lungă reţea de linii pentru trenuri de mare viteză din Europa, aproximativ 5.500 de kilometri. În medie trenurile circulă cu 300 de km pe oră dar se pare că nu este suficient. Un nou proiect care va revitaliza transportul de călători din această ţară prinde contur. Compania americană Hyperloop Transport Technologies a anunţat că intenţionează să construiască o linie de Hyperloop între Madrid şi Barcelona.


Hyperloop este proiectul unui tren de mare viteză, care va lega cele două oraşe printr-un tub de oţel de joasă presiune în care trenul ar putea ajunge la viteze de 1200 km pe oră. Aceasta ar însemna că distanţa între Madrid şi Barcelona ar fi parcursă în doar 30 de minute.

 

Hyperloop Transport Technologies a atras deja colaboratori precum NASA, Boeing, Google şi Yahoo dar şi universităţi de renume mondial, Harvard, Stanford şi Massachusetts Institute of Technology. Compania spaniolă Next Limit Technologies este, de asemenea, implicată în dezvoltarea noii tehnologii.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.82