Trei ţări UE şi-au redeschis, de astăzi, frontierele comune. Condiţii pentru evitarea carantinei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cetățenii din trei ţări din Europa pot trece granițele pentru deplasări de cel mult 48 de ore, fară a mai fi supuși carantinei obligatorii, în contextul pandemiei COVID19. Este vorba despre Cehia, Slovacia și Ungaria.

 

 

Astel, dacă cetățenii din Cehia, Slovacia și Ungaria își vor prelungi șederea peste termenul-limită, aceştia vor putea reveni în propria țară doar cu condiția de a prezenta un test negativ la coronavirus, alternativa fiind intrarea în carantină de două săptămâni.

Totodată, cetăţenii ungari vor putea călători în Cehia prin Slovacia, dar nu vor putea reveni pe acelaşi traseu, ci vor trebui să facă un ocol prin Austria. Aceeaşi condiţie li se aplică şi cehilor care revin în ţară din Ungaria.

La Praga, premierul Andrei Babis a informat pe Twitter că Ungaria s-a alăturat acordului intervenit între Cehia şi Slovacia privind libera circulaţie, pentru deplasări limitate la 48 de ore, potrivit agenției DPA. Marți, Babis a anunțat și el că Republica Cehă a şi Slovacia îşi vor deschide miercuri frontiera comună pentru persoanele care călătoresc în cealaltă ţară timp de maximum 48 de ore. „Acest lucru va fi posibil fără teste sau carantină”, a precizat el într-o postare pe Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel