Trei ROMÂNI căutaţi de poliţiştii italieni, prinşi la graniţa României. Condamnaţi pentru sclavie, viol, hărţuire

Andreea Cosma |
Data publicării:

Trei bărbaţi din localitatea Reteag, pe numele cărora autorităţile străine au emis mandate europene de arestare, au fost depistaţi de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Doi dintre aceştia, un bărbat de 48 de ani şi un altul de 52 de ani, erau căutaţi de autorităţile italiene.

Bărbatul de 48 de ani are de executat un rest de pedeapsă de patru ani, 11 luni şi 29 zile de închisoare dintr-o pedeapsă totală de şase ani, aplicată pentru săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate membrilor de familie, violenţă sexuală, hărţuire, furt şi ameninţare.

Cel de 52 de ani a fost condamnat în Italia la şase ani, trei luni şi 10 zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de punere sau menţinere în stare de sclavie şi rele tratamente aplicate membrilor de familie.

Poliţiştii bistriţeni au mai depistat un tânăr de 26 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol.

Pentru depistarea celor trei urmăriţi, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva celor trei ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, ei urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel