Trei români, arestați după mai multe jafuri cu violență, în Belgia: Se apropiau de vârstnici și îi întrebau unde e farmacia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția a reușit să aresteze trei români care au jefuit mai multe femei în vârstă, atât în Diksmuide, cât și în Zwevegem. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, iar țintele lor preferate erau bijuteriile de aur. 

Infracțiunile au avut loc de fiecare dată în stradă. Poliția a făcut schimb de detalii, după care cei trei au fost arestați duminică în Kortrijk, înainte ca o altă vârstnică să fie jefuită acolo.

Prima infracțiune a avut loc vineri în Zwevegem. Acolo, o doamnă în vârstă a fost jefuită de lănțișorul ei. "Doamna a fost abordată în franceză de unul dintre suspecți", spune Patty 't Jonck de la procuratura din Veurne. "I s-a cerut indicații pentru a ajunge la farmacie. Dintr-o dată, colierul i-a fost smuls, iar persoana a fugit cu mașina". Femeia a raportat imediat incidentul la zona de poliție Mira, care a înregistrat faptele.

Vezi și: Jaf ca în filme, plănuit din România: Și-au luat măști ca în „Point Break“ și se pregăteau de o lovitură de milioane în Belgia; arestați la Napoli

Cazul a luat amploare când cei trei au lovit din nou în Diksmuide, sâmbătă. Acolo, o femeie în vârstă de 79 de ani a fost acostată în  apropierea apartamentului său. Și ei i s-au cerut indicații pentru a ajunge la farmacie de către un suspect care vorbea limba  franceză. Bătrâna a vrut să ajute, dar a fost brusc împinsă cu putere și a căzut. De asemenea, i-a fost luat și lănțișorul de la gât.

„Metoda colierului“, varianta brutală

 

Femeia a depus o plângere la poliția din Polder, care a reușit să depisteze numărul de înmatriculare suspect al infractorilor prin intermediul imaginilor de pe camerele de luat vederi. Aceștia conduceau cu un număr de înmatriculare francez. "Mașina și numărul de înmatriculare au fost semnalate și asta a avut deja rezultate duminică", a continuat Patty 't Jonck. "În Kortrijk, cei trei au putut fi arestați de zona de poliție VLAS", a precizat parchetul. Acest lucru s-a întâmplat după ce trioul a încercat să jefuiască o altă vârstnică, pe o stradă comercială.

Între timp, cei trei români au fost aduși în fața judecătorului de instrucție din Veurne, care i-a arestat sub suspiciunea a două furturi cu violență. Ei vor apărea vineri în fața instanței de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel