Trei românce au JEFUIT zeci de studenți ai Universității din Manchester. A fost nevoie de polițiști sub acoperire pentru prinderea lor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei românce au fost condamnate în Anglia, fiind acuzate că au furat telefoane și poșete de la studenții din Manchester. 

Trei române au fost condamnate la închisoare, după ce au fost prinse în Manchester în timp ce furau telefoane și poșete de la studenți.

Ribana Mihai, în vârstă de 24 de ani, sora ei Luminița, în vârstă de 21 de ani, și verișoara Rebeca State, 21 de ani, au fost prinse de polițiștii sub acoperire, lângă Universitatea Metropolitane din Manchester, relatează Daily Mail.

Cele trei hoațe de buzunare își schimbau des îmbrăcămintea

 

Oamenii legii le-au prins pe cele trei pe 1 decembrie 2020, după ce le-au observat furând un iPhone XR și o poșetă de 1.000 de lire sterline de la o studentă. Victima habar nu avea că a fost ținta hoațelor, ea fiind oprită de ofițerii care i-au spus că a fost jefuită.

Cele trei românce își schimbau în mod regulat îmbrăcămintea și își acopereau capul pentru a deruta potențialii martori. Ele comunicau foarte eficient cu ajutorul semnelor, stând la distanță una de cealaltă. 

Furturile în zona Universității erau atât de dese, încât s-a înființat un grup Facebook care oferea sfaturi studenților internaționali despre cum să evite să devină victime.

Potrivit procurorilor, femeile vizau zeci de studenți în fiecare zi, în centrul orașului. 

Judecătorul: "Nu aveți niciun regret!"

 

În motivarea sentinței, judecătorul Mark Rhind a spus: "Niciuna dintre voi nu aveți niciun regret sau remușcare reală pentru ceea ce ați făcut și păreți a fi adepte ale unui model prin care vi se pare acceptabil să ieșiți și să furați pentru a face bani.”

Ribana Mihai, domiciliată în Clarksfield, Oldham, a primit o pedeapsă cu închisoarea de 20 de luni. Luminița a primit 16 luni de închisoare, iar Rebeca a fost închisă pentru 14 luni. Tuturor li s-a interzis, de asemenea, intrarea în centrul orașului Manchester până în anul 2026.

Dacă vor fi prinse în zonă interzisă, le așteaptă alți cinci ani după gratii.

Cele trei nu sunt la prima abatere. Ele au mai fost condamnate în trecut la închisoare, tot pentru infracțiunea de furt.

hoate-de-buzunar-manchester-daily-mail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel