Trei autoturisme au explodat după ce au trecut peste minele terestre amplasate la Borodianka, spune primarul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Trei autoturisme au explodat după ce au trecut peste minele terestre amplasate pe raza localităţii Borodianka de militarii ruşi, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului, Gheorghi Ierko.

Acesta precizează că prezenţa minelor reprezintă, în momentul de faţă, cel mai mare pericol pentru populaţie.

"Pe noi ne preocupă să curăţăm oraşul şi să deminăm, că acesta este cel mai mare pericol acum. În trei ore am ridicat trei automobile care au trecut peste locuri minate şi acum 15 oameni lucrează la asta şi ne mai vin încă patru brigăzi", a afirmat Ierko.

Pe raza localităţii au fost identificate, de asemenea, cantităţi importante de muniţie neexplodată sau neutilizată de forţele militare ruseşti.

Oraşul s-a aflat sub ocupaţia armatei ruse o lună, timp în care circulaţia persoanelor în localitate era interzisă. Pe timpul ocupaţiei, zeci de blocuri, dar şi sute de case din oraş au fost bombardate, iar populaţia a fost supusă unor torturi inimaginabile sau a fost ucisă. Autorităţile estimează că atacul armatei ruse s-ar fi soldat cu zeci sau chiar sute de morţi, însă numărul exact va fi stabilit ulterior. Forţele ruse s-au retras din nord-vestul Kievului în această săptămână. 

Trei autoturisme au explodat după ce au trecut peste minele terestre amplasate la Borodianka, spune primarul

 

"Totul ardea. Ei bombardau şi împuşcau permanent. La mine, şi câinele a plâns. Nu am mai văzut aşa ceva. Nu am crezut că pot să văd lacrimi la câine", a declarat, pentru AGERPRES, Ivan Dimitrievici Kovalkiuk.

Zona a fost eliberată de invadatori în urma unei contra-ofensive a armatei ucrainene, care a înconjurat zona şi a lansat atacuri asupra soldaţilor ruşi şi a tehnicii acestora.

Localnicii susţin că în urma acestui atac au fost victime foarte multe în rândul militarilor ruşi, însă cadavrele acestora au fost încărcate în camioane şi transportate în locuri necunoscute.

"Credem că există o groapă comună în pădure, însă până acum nu a fost descoperită. Urmează să cercetăm zona", a spus Dimitrie, unul dintre cei implicaţi în apărarea localităţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel