Trebuie să încerci acest tort cu biscuiți și caramel, fără coacere! Imposibil să nu iubești acest desert

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Trebuie să încerci acest tort cu biscuiți și caramel, fără coacere! Imposibil să nu iubești acest desert
Trebuie să încerci acest tort cu biscuiți și caramel, fără coacere! Imposibil să nu iubești acest desert

Dacă sunteți în căutarea unui tort care să placă copiilor și adulților, l-ați găsit. Tortul cu biscuiți și caramel este unul dintre acele deserturi pentru iubitorii de gustul copilăriei. 

Cu această rețetă vei căpăta gustul laptelui cu fursecuri în formă de tort, pentru acele zile în care îți dorești un tort de familie pe care să îl savureze toată lumea, încă de la prima lingură. Aroma biscuitului împreună cu caramelul cu unt îi conferă dulceață și cremositate. Prepararea lui este simplă, deși durează mai mulți pași, dar fără dificultate.

Dacă vrei să știi să faci un tort cu biscuiți și caramel potrivit tuturor celor din casă, continuă să citești această rețetă delicioasă, pe care v-o prezentăm pas cu pas. Cu siguranță ai practic toate ingredientele acasă, așa că scade o oră din timpul tău și pregătește această rețetă delicioasă de tort cu biscuiți și caramel.

Cheesecake Oreo și căpșune. Vor rămâne mască când o să vadă rezultatul, o să creadă că-i din cofetărie. Rețeta o vei face toată vara

 

Ingrediente pentru a face tort cu biscuiți și caramel:

 

Pentru bază:

- 200 de grame de biscuiți

- 75 de grame de unt nesărat.

Pentru cremă:

- 300 de grame de biscuiți

- 75 de grame de zahăr

- 750 mililitri de smântână pentru frișcă

- 7 foi de gelatină neutră.

Pentru caramel:

- 2 foi de gelatină neutră

- 150 de grame de zahăr (¾ cană)

- 75 de grame de unt nesarat

- 150 de mililitri de smântână pentru frișcă (¾ cană).

Prăjitură rece cu cafea, fără coacere. Un desert ideal atunci când e cald afară

 

Cum se prepară tortul cu biscuiți și caramel 

 

Pentru a face tortul cu biscuiți și caramel, în primul rând trebuie să pregătiți o formă rotundă detașabilă de aproximativ 22 cm în diametru. Tapetați atât baza, cât și părțile laterale cu hârtie de copt tăiată la dimensiune. Apoi, zdrobiți biscuiții cu un robot de bucătărie până se transformă în pudră. Topiți untul în cuptorul cu microunde și amestecați bine cu pudra de biscuiți pentru a forma baza tortului.

Pune pasta obținută din praful de biscuiți cu untul pe fundul formei pe care ai pregătit-o și aplatizează bine cu mâna. Rezervă matrița la frigider în timp ce continui cu pregătirea tortului de biscuiți și caramel.

Odată ce ai baza tortului, procedează la prepararea cremei de biscuiți. Pentru a face acest lucru, hidratați cele șapte foi de gelatină neutră în apă.

Se amestecă bine cele 300 grame de fursecuri cu cele 75 grame de zahăr cu un robot de bucătărie.

Încălzește 250 ml de smântână pentru frișcă în cuptorul cu microunde, ținând cont că nu trebuie să dea în clocot. Adăugați smântâna fierbinte la amestecul anterior de biscuiți și zahăr și mai amestecați puțin până obțineți un aluat.

Sfat: Puteți face tortul cu biscuiți și caramel înlocuind smântâna pentru frișcă cu o cremă de brânză de tip Philadelphia. Va trebui să o încălzești puțin.

Puneți această cremă rezultată într-un castron mare. Scurgeți foile de gelatină pe care le aveați în apă, puneți-le într-un pahar pentru cuptorul cu microunde și încălziți-le cât să devină lichide. Adăugăm foile de gelatină topită în crema de biscuiți și amestecăm cu telul manual ca să fie bine integrate.

Prajitură cu biscuiți, fără coacere. Atât de simplă și de bună încât o vei face în fiecare săptămână

Apoi, bateți restul de smântână (500 ml) cu un mixer electric. Adăugăm frișcă puțin câte puțin în crema de biscuiți făcând mișcări învăluitoare, de data aceasta, cu niște tije manuale.

Scoatem tava cu baza de biscuiți și unt din frigider și turnăm crema de biscuiți. Nivelam bine umplutura cu o spatulă și punem tortul din nou la frigider pentru a se compacta crema. După cum puteți vedea, este un tort cu biscuiți și caramel fără cuptor, super ușor de făcut!

În timp ce tortul se solidifică la frigider, pregătiți caramelul de unt. Mai întâi se hidratează cele două foi de gelatină în apa și, imediat după aceea, se încinge zahărul într-o tigaie mare și, fără să se amestece, se lasă să formeze un caramel blond.

Cand este aproape gata, se încing cele 150 de mililitri de smântână pentru frișcă în cuptorul cu microunde până da în clocot. Apoi, tocați untul și adăugați-l la caramel, care ar trebui să fie deja blond la culoare, și lăsați-l să se topească. Va dura câteva secunde pentru ca untul să se topească.

Odată ce untul s-a topit, turnați smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecați continuu pentru a rupe eventualele cocoloașe care se pot forma.

Când ai o cremă uniformă, scoatem tigaia de pe foc, scurgem gelatina și o adăugăm în caramel. Amestecă bine ca să fie bine integrat.

Lăsați caramelul să se răcească ușor, dar nu complet. Astfel, odată ce vezi că începe să se îngroașe puțin, îl poți folosi. Pentru a face acest lucru, scoateți forma din frigider și aruncați caramelul deasupra prăjiturii, deci este important ca acesta să nu fie complet rece, astfel încât să îl puteți întinde ușor cu o spatulă acoperind toată suprafața. Pune tortul cu biscuiți și caramel din nou la frigider și lasă-l să se termine de compactat 6 ore sau, dacă poți, peste noapte.

Prăjitura fără coacere a bunicii - Un desert proaspăt cu o umplutură irezistibilă de cremă de vanilie

La servire, desfaceți și îndepărtați cu grijă hârtia de copt din jur. Îl puteți orna cu puțin biscuite măcinat, bezea de casă, migdale sau cu fursecuri mici. 

Veți vedea cum toată lumea de acasă se va bucura de acest tort și este o adevărată tentație. Dacă îndrăznești să pregătești acasă această delicioasă prăjitură rece cu biscuiți și caramel o să te admire toată lumea. 

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel