Transportul în comun din Marea Britanie, perturbat pentru o lună de zile din cauza grevelor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Transportul în comun din Marea Britanie va fi perturbat pentru o lună de zile din cauza grevelor, iar companiile feroviare îi sfătuiesc pe oameni să circule numai dacă este absolut necesar. 

Nu este singurul domeniu afectat de aceste măsuri de protest, declanşate pentru obţinerea de majorări salariale. 

40.000 de sindicalişti din transportul feroviar sunt în grevă astăzi şi mâine. Este prima grevă de două zile consecutive, însă vor urma şi altele. În următoarea lună, transportul cu trenul în Marea Britanie va fi puternic afectat din cauză că vor avea loc 12 zile de grevă. Principala revendicare a sindicatelor este legată de salarii.

Sindicatele cer majorări care să acopere inflaţia ce a trecut de 10%. Patronatul a oferit 10% majorări salariale cumulat, în acest an şi anul viitor, cerere respinsă de sindicate. Unul din liderii sindicali, Mick Lynch, care a devenit una din vocile acestui protest, solicită o întrevedere cu premierul Rishi Sunak, cerere care i-a fost refuzată.

Transportul în comun din Marea Britanie, perturbat pentru o lună de zile din cauza grevelor

 

În acest moment, pare un blocaj complet, cu efecte majore pentru oamenii care au nevoie de tren pentru a se deplasa. Companiile de tren îi sfătuiesc pe britanici să călătorească doar dacă este absolut necesar.

Protestele sindicale au început în vară şi s-au intensificat în ultimele luni. Apogeul este atins în această săptămână, când vor intra în grevă şi asistentele medicale. Poştaşii sunt deja în grevă, urmează paramedicii şi angajaţii de la frontieră. Guvernul condus de Rishi Sunak a confirmat că pregăteşte un pachet de legi care să limiteze dreptul la grevă al sindicatelor. Proiectele de legi ar urma să intre în dezbaterea Parlamentului la începutul anului viitor, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel