Traian Berbeceanu și-ar dori sancțiuni mai dure pentru patronii care încalcă legislația în pandemie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei declară că este nevoie de măsuri mai dure împotriva operatorilor economici care încalcă restricțiile impuse pe fondul pandemiei Covid-19.

Traian Berbeceanu a spus la RFI că au existat cazuri în care operatorul economic a fost amendat, după care „și-a continuat nestingherit activitatea", pentru că amenda de 5.000 de lei prevăzută de legislația actuală este cât „o consumație la o masă la o terasă din Herăstrău".

Traian Berbeceanu și-ar dori sancțiuni mai dure pentru patronii care încalcă legislația pe fondul pandemiei: „Am făcut o ședință operativă cu șefii structurilor de ordine și siguranță publică, cu cei cu atribuții de control în acest domeniu, cu șeful Poliției Capitalei, cu șeful Jandarmeriei, cu șeful IGSU, am hotărât constituirea de echipe mixte și intensificarea controalelor. De asemenea, am sesizat Guvernul României și personal, apreciez că este nevoie ca între reglementările care vizează regimul sancționator să fie introdusă și posibilitatea de a suspenda temporar activitatea unui agent economic, atunci când încalcă legile. De ce? Pentru că și înainte de această relaxare parțială, legea era încălcată, polițiștii și jandarmii mergeau, constatau aspectul ăsta, aplicau sancțiunea contravențională prevăzută de lege, în valoare de 5.000 de lei, care așa cum bine știți reprezintă consumația la o masă la o terasă din Herăstrău, amendă care era sau nu plătită, iar operatorul economic respectiv, cel sancționat, își continua activitatea nestingherit. Așadar, apreciez că este nevoie de măsuri mai dure, care să meargă până la suspendarea temporară a activității, a autorizației de funcționare a operatorului economic respectiv".

Întrebat cum se desfășoară o acțiune de control și dacă e de presupus că polițiștii numără mesele dintr-un restaurant, pentru a vedea dacă se respectă proporția de 30%, prefectul Capitalei a răspuns: „Este destul de evident că dacă intri într-un local și vezi foarte mare aglomerație, vezi mai mult de șase persoane la o masă, vezi că nu este respectată distanța dintre mese, este destul de ușor de constatat", scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel