Traian Băsescu: „Noua MĂCIUCĂ politică mă obligă să mă APĂR”

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că a vrut să nu se implice în campania pentru prezidențiale, dar atacurile îl obligă să se apere de „noua măciucă politică numită CNSAS”. El a adăugat că acțiunea în constatare care îl vizează deformează adevărul.

„Cert este că mă voi apăra de acţiunea CNSAS, cert este că acest dosar s-a anunţat în campania pentru Parlamentul European şi s-a finalizat de la primul termen în campania prezidenţială. Şi mai este o certitudine: am vrut să nu mă implic în această campanie, dar atacurile au tot soiul de interesaţi şi mă obligă să mă apăr de noua măciucă politică numită CNSAS . PS - în timp ce -patrioţii furioşi- se străduiau să mă acuze acasă, la Strasburg eu obţineam un vot în Parlamentul European în care pentru prima dată se recunoaşte că prin Pactul Ribendrop - Molotov României i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Citește și Traian Băsescu, COLABORATOR al Securității-Decizia Instanței. ULTIMA ORĂ

Fostul șef de stat a adăugat că CNSAS e format din oameni desemnați de partide, iar acțiunea de constatare care îl vizează deformează realitatea.

 

„Format numai din oameni desemnaţi de partide, Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune care deformează adevărul până la limita minciunii"


„Resping categoric acuzaţiile şi interpretarea CNSAS ! Ce–i drept, în disputa cu CNSAS am pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am aşteptat chiar dacă jurisprudenţa ICCJ nu îmi îndreptăţea optimismul. Cu un Consiliu format numai din oameni desemnaţi de partide, Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune în Constatare care mă vizează şi care deformează adevărul până la limita minciunii. CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ. În susţinerea punctului său de vedere CNSAS utilizează formulări decisive care nu există în cele două note, nu recunoaşte aplicabilitatea legilor şi regulamentelor militare şi de asemenea nu menţionează nimic despre statutul celor doi elevi caporali în raport cu Securitatea.Din păcate, în instanţă, judecătorul a crezut mai mult în actul bine ticluite de CNSAS care deforma realităţile de acum 45 de ani, decât în cele susţinute de mine", a adăugat Băsescu.

Citește și Traian Băsescu, colaborator al Securității. Un fost membru CSM TRANȘEAZĂ decizia magistraților

Magistrații Curții de Apel București au admis, vineri, acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu.

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy