Traian Băsescu, despre întâlnirea dintre Iohannis şi Trump: „Subiectul zero va fi energia”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Fostul preşedinte Traian Băsescu a precizat, într-o intervenţie telefonică pentru B1 TV, că principala temă a discuţiilor pe care Klaus Iohannis le va purta cu Donald Trump în întâlnirea de marţi seară de la Casa Albă va fi, după părerea sa, energia.

„Cred că subiectul zero va fi energia, pentru că în momentul de faţă Statele Unite luptă mai mult decât Uniunea Europeană pentru independenţa energetică a UE faţă de Rusia, mai ales că această dependenţă se îndrăgeşte prin celebra conducă Nord Stream 2. Din punctul de vedere al levierelor politice pe care un stat le are asupra altor state, energia este unul din principalele mijloace de a forţa anumite atitutidini.

În Europa, s-a şi văzut lucrul acesta, Rusiei fiindu-i redat dreptul de veto la Consiliul Europei, cu sprijinul statelor UE.

Al doilea va fi securitatea şi cel de-al treilea chestiuni de ordin economic, dar aici vă atenţionez că există o intenţie veche a SUA de a face afaceri în România. Din păcate, mediul politic românesc şi modul de discutare a afacerilor de către români a descurajat o prezenţă masivă a investitorilor americani”, a declarat Traian Băsescu în emisiunea moderată de Tudor Muşat.

Cu ocazie întâlnirii de la Casa Albă, cei doi preşedinţi vor adopta o declarație comună pentru întărirea relațiilor dintre SUA și România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel