Traian Băsescu: „Dacă vă uitați la discursul lui Dragnea, o să vedeți ce înseamnă pelagra UE”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Naţionalismul-populist poate distruge Uniunea Europeană, este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Naţionaliştii - să nu se confunde cu patrioţii - populiştii sunt pelagra Uniunii Europene în momentul de faţă. Şi, dacă vă uitaţi la discursul lui Dragnea, o să vedeţi ce înseamnă pelagra UE. Deci naţionalismul-populist poate distruge UE. Eu nu spun că UE e o construcţie perfectă, iar UE nu a fost capabilă, din cauza birocraţiei, să rezolve crizele ultimului deceniu. Că a fost şi este criza migraţiei, de creştere, criza socială ş.a.m.d. (...) Deci UE are multe crize pe care nu le-a putut rezolva, dar asta nu înseamnă că trebuie să spunem că nu-i bună UE, ci trebuie să modificăm sistemele în aşa fel încât frontierele să devină sigure", a susţinut luni Băsescu, la Colegiul Naţional al PMP.

Citește și Traian Băsescu, atac NEAȘTEPTAT: "Le-a SĂRIT smalțul de pe FAȚĂ"

În context, el a spus că mesajul PMP pentru alegerile europarlamentare este unul singur - „Uniţi în Europa”.

„Ne pregătim pentru alegeri europarlamentare, mesajul nu e decât unul singur - 'Uniţi în Europa'. Altfel, nici România, nici Germania, nici Franţa, nici Italia, nici Olanda, nimeni nu poate face faţă proceselor de globalizare. Individual, nimeni nu poate face faţă acestor procese şi, uşor-uşor, UE deja şi-a pierdut parte din influenţa globală şi şi-o pierde exact pentru că nivelul de integrare a statelor în UE este încă slab”, a arătat preşedintele onorific al PMP.

Citește și Traian Băsescu, atac NEAȘTEPTAT: "Le-a SĂRIT smalțul de pe FAȚĂ"

Băsescu a mai precizat că procesul de integrare în UE nu trebuie să vizeze numai respectarea de către fiecare a Tratatului, inclusiv intrarea în zona euro, dar şi „aceste procese de echilibrare a sistemelor de salarizare, de echilibrare a sistemelor de taxe în UE, de echilibrare a sistemelor de pensii”. „Numai aceasta ne duce către o integrare profundă, acest proces trebuie susţinut financiar exact de cei mai bogaţi din UE: Germania, Franţa, Italia, Olanda. Trebuie să contribuie financiar la această apropiere a nivelelor de pensii, de salarii, a sistemelor de taxe”, a adăugat Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel