Traian Băsescu: „Criza de acum e cu totul diferită. Bani sunt gârlă. Motivul e lipsa de consum”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a explicat cum s-a ajuns la criza financiară provocată de pandemia de coronavirus și care e diferența față de cea din 2008-2010.

Băsescu a făcut și o serie de ironii la adresa lui Victor Ponta, spunând că nu poate înțele nimic din punct de vedere economic.

„Ce poți să îi ceri lui Ponta? El n-are cum să înțeleagă economic nimic. Criza din 2008-2010 a fost o criză generată de bănci care s-au prăbușit și, ca efect, băncile n-au mai putut finanța datoria publică a guvernelor, drept pentru care s-a intrat în acea teribilă criză. Aici nu suntem în această situație. Bani sunt gârlă. Motivul potențialei crize este legat de lipsa de comenzi, deci de lipsa de consum. În momentul de față mai este o mare problemă, aceea legată de faptul că s-au întrerupt lanțurile de aprovizionare. S-au întrerupt odată cu criza din China și este foarte grea restabilirea lor.

Noi toți trebuie să ne rugăm să își reia producția la 100% Germania, pentru că era cel mai mare partener al nostru – 23% din exporturi le făceam în Germania. La fel de importantă e Italia, cu 12,5%. Deci marea noastră problemă nu este că n-ar fi bani pe piață, sunt bani, ci marea problemă e cui vindem. Aceasta este problema tuturor", a spus Băsescu la B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel