Traian Băsescu: „Acest virus a oprit lumea! Lasă miliarde de oameni fără pâine în casă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a afirmat că în acest moment, lumea „pare oprită“ din cauza pandemiei de coronavirus și a problemelor de ordin economic la nivel mondial care au început odată cu răspândirea virusului.

„Acest virus a oprit lumea. A oprit industrii. Industria se închide. Eu am un mare stres, o mare îngrijorare legată de capacitatea noastră de a menține în funcțiune sistemul energetic. Și acolo sunt oameni la fel ca la Mioveni, sau ca la fabrica de mobilă de la Dej care s-a închis. Vă spun ca un om care privește și altă lume nu numai din țară: s-a oprit lumea. Acest virus a oprit lumea, a oprit industria în China, industria din SUA, a prăbușit bursele, a închis producția, a închis circulația oamenilor, a oprit zborurile avioanelor. Este o situație incredibilă“ a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică în direct la Realitatea Plus.

Întrebat dacă ar putea fi cumva și o parte benefică a acestui lucru, prin acela că acum poluarea s-a mai oprit, liderul PMP a spus că ar prefera poluarea decât reducere poluării prin această metodă forțată. 

„(...) N-aș da tipul acesta de poluare, obținerea reducerii poluării în această manieră, pentru că e o poluare care lasă milioane, dacă nu chiar miliarde de oameni fără pâine în casă. Nimeni nu acceptă ideea de reducere a poluării generând sărăcie. Când industria nu funcționează, așa cum e ea acum - relativ poluantă - nu avem ce pune pe masă. În momentul de față, lumea parcă este oprită“, a declarat Traian Băsescu, în direct la Realitatea PLUS.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel