Tragedie într-o familie de români: S-a stins și băiatul de 15 ani salvat pe o plajă din Spania. Tată, fiu și un alt conațional, morți în apele învolburate ale mării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Băiatul român de 15 ani salvat joi în stare critică pe o plajă din Salou (Tarragona), unde tatăl său și un alt român, de 60 de ani, s-au înecat, a murit la Spitalul Joan XXIII din Tarragona, au anunțat surse din cadrul acestui centru.

Băiatul a fost salvat joi, pe plaja Els Capellans din Salou, în jurul orei 15.30, împreună cu tatăl său, în vârstă de 46 de ani, și un alt bărbat de origine română, în vârstă de 60 de ani, care s-au înecat în ciuda încercărilor de resuscitare a salvamarilor și a personalului medical.

Plaja pe care au avut loc evenimentele este supravegheată, iar în momentul producerii accidentului steagul galben era în curs de schimbare în roșu, ceea ce interzice scăldatul, din cauza vântului de mistral.

Vezi și: Tragedie pe o plajă din Spania. Doi români au murit, iar un adolescent de 15 ani e în stare critică

Alerta a fost primită joi după ora 15.30.

Salvamarii ajunși la fața locului observaseră un grup de scăldători care aveau dificultăți în apă, în zona stâncoasă a plajei, relatează Diari de Tarragona. Erau trei persoane, pe care le-au scos imediat din mare pentru a încerca să le resusciteze.

Tragedie într-o familie de români: S-a stins și băiatul de 15 ani salvat pe o plajă din Spania

 

Potrivit Diari de Tarragona, până la șase unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter au fost trimise la fața locului.

După tragedie, plaja a fost închisă în timp ce serviciile de urgență au încercat să lucreze la resuscitare.

Mossos d'Esquadra efectuează investigații pentru a clarifica faptele și au preluat conducerea procedurii.

Cele trei victime sunt cetățeni români, ceea ce ridică la 20 numărul deceselor pe plajele catalane în această vară, potrivit datelor Protecției Civile.

Protecția Civilă îndeamnă populația să manifeste precauții extreme pe plaje, să opteze pentru cele care dispun de servicii de salvamar și le reamintește că informațiile privind serviciile, pavilioanele și capacitatea pot fi consultate pe site-ul lor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel