Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată şi alune. Reţeta unui desert cu straturi rafinate şi un gust deosebit

Nicoleta Baciu / 15 mai 2021, 11:03 Salveaza PDF Comentarii
Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată și alune. Rețeta unui desert cu straturi rafinate și un gust deosebit
Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată și alune. Rețeta unui desert cu straturi rafinate și un gust deosebit

Tortul Ferrero Rocher este un un desert delicios, făcut din cu blat pufos cu bucatele de alune de pădure și cremă fină de Nutella, ciocolată și alune de pădure. Este un desert spectaculos, bun de servit la o zi de naștere, nuntă sau o seară romantică. 

Tortul  Ferrero Rocher tort este un desert original, care se inspiră din faimoasele praline de ciocolata și alune, produse de companie încă de la începutul anilor 1980.  

 

Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată şi alune

 

INGREDIENTE pentru blat:

8 ouă

300 g zahăr

150 g unt topit

250 g făină

70 g cacao

150 g alune de pădure tocate 

praf de copt

 

Ingrediente pentru cremă: 

250 g mascarpone

250 g Nutella

100 g unt

100 g ciocolată cu lapte

50 g ciocolată neagră

50 g frișcă

50 g alune de pădure tocate

 

Ingrediente pentru sirop:

150 ml apă,

2 linguri de zahăr,

1 linguriță de rom.

 

Mod de preparare

 

Ouăle se mixează cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă untul topit și răcit, apoi făina, alunele și cacao. Compoziția amestecată bine se toarnă în două tăvi cu diametrul de 20 cm. Blaturile se coc la 180C, timp de 25-35 minute. Sunt gata atunci când trec testul cu scobitoarea.

Ați putea prepara și.  Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii. Rețeta fără unt, ulei și zahăr. Are doare 60 de calorii

Pentu cremă, începem să amestecăm Nutella cu mascarpone. Apoi adăugăm untul, ciocolata topită și frișca, amestecând bine. La final se adaugă alunele tocate. Crema se dă la rece.

Încercați și rețeta:  Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute

După ce blaturile s-au răcit, se taie fiecare în jumătate. Fiecare parte din blat se însiropează, apoi asamblam tortul. Nu uitați să  păstrați puțină cremă pentru decorul final. La sfârșit, presărăm peste tort alunele de pădure prăjite în prealabil în cuptor.  Tortul se decorează cu bomboane Ferrero Rocher (unele întregi, altele tăiate în jumătate), vafe și alune întregi. Se pune la frigider timp de 2 ore,iar apoi se servește.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy