Tort crocant cu banane și fistic: un desert fantastic, fără făină și fără zahăr

Nicoleta Baciu / 12 mai 2022, 18:42 Salveaza PDF Comentarii
Tort crocant cu banane și fistic: un desert fantastic, fără făină și fără zahăr
Tort crocant cu banane și fistic: un desert fantastic, fără făină și fără zahăr

În bucătărie, totul este posibil și știm că și fără făină putem crea deserturi delicioase. Un desert care reflectă aceste caracteristici este cu siguranță tortul cu cacao și banane.

Fără a folosi zahăr și făină vom face un desert delicios și moale. În plus, datorita fisticului, desertul nostru va avea și o notă crocantă. Pe scurt, va fi un adevărat răsfăț!

Pentru a face acest desert fantastic avem nevoie de:

 2 banane,

fistic după gust,

120 gr de ovăz măcinat,

30 de grame de cacao pudră,

2 ouă,

5 gr praf de copt,

250 de grame de lapte,

praf de sare.

 

Tort dietetic cu banane: un desert fantastic fără făină și fără zahăr

 

În câteva minute vom pregăti un desert rafinat de ciocolată, care conține banane și fistic. Va fi un succes iar întreaga familie își va fi recunoscătoare!

Într-un bol puneți fulgii de ovăz măcinați. Turnați laptele încălzit  și amestecați cu o spatula. Apoi lăsați rezultatul deoparte aproximativ 10 minute.

Nu ratați și: Tartă cu ciocolată și caramel sărat. Un desert cu totul special, apreciat de toți iubitorii de dulce

 

Între timp, curățați bananele și zdrobiți-le într-o o farfurie cu o furculiță. Apoi adăugați ouăle și amestecați cu furculița. Când ouăle s-au integrat, adăugați și pudra de cacao, praful de sare, praful de copt și amestecații.

Odată terminată această operațiune, transferați compoziția în bolul cu ovăz și amestecați cu o spatulă cu mișcări de jos în sus.

Vedeți și: Brioșe cu stafide, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun. Dulciurile care se fac ușor și rapid

 

Ungeți o matriță cu ulei și turnați compoziția. Presărați  fisticul tocat grosier pe suprafața blatului.  

În acest moment nu vă mai rămâne decât să coaceți tortul  40 - 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.

Vă sugerăm și: Omletă de cartofi, care se topește în gură. Rețeta tradițională a bunicii de care nu ați știut până acum

 

Când desertul este gata, îl transferați pe o farfurie și îl decorați cu o glazură, făcută din 50 de grame de ciocolată, dizolvată în 25 de grame de lapte.

Desertul nostru cu cacao și banane este gata pentru a fi savurat de întreaga familie. Nu mai e nimic de făcut decât să guști!

 Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
NoMy