Omletă de cartofi, care se topește în gură. Rețeta tradițională a bunicii de care nu ați știut până acum

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Omletă de cartofi, care se topește în gură. Rețeta tradițională a bunicii, de care nu ați știut până acum
Omletă de cartofi, care se topește în gură. Rețeta tradițională a bunicii, de care nu ați știut până acum

Vrei să încerci o rețetă simplă, rapidă, dar și delicioasă? Atunci omleta de cartofi este pentru tine. Rețeta bunicii este o adevărată descoperire, pentru că la baza ei stă un ingredient fundamental, care ar trebui să stea la baza oricărui fel de mâncare: dragostea.  

Vorbim azi despre o omletă, preparată din ouă și cartofi. De fapt, este unul dintre cele mai clasice preparate din bucătăria spaniolă, care se găsește în orice bar sau restaurant. În Spania unul dintre ingredientele fundamentale ale omletei cu cartofi este ceapa. În ciuda faptului că este un fel de mâncare simplu, există multe variante ale acestei rețete, în funcție de gusturile personale.

Vă sugerăm și: Cartofi crocanți, celebri pe Tik-Tok: îi gătiți într-o tigaie și sunt senzațional de delicioși

Bunicie noastre pregăteau o omletă imensă de cartofi, fără ceapă, moale și înaltă, super elicioasă și sățioasă, preparată special pentru nepoți. Puținele ingrediente sunt suficiente pentru a o face unică. Secretul acestei omlete constă în aceea că lipsește prăjeala, ceea ce o face mai ușoară.

Mai jos este rețeta pentru 5 porții mari. Ingrediente

8 ouă,

8 cartofi mari, piper,

sare,

parmezan,

ulei de măsline.

 

Omletă de cartofi, care se topește în gură. Rețeta tradițională a bunicii, de care nu ați știut până acum. Preparare

 

 

Tăiați cartofii cubulețe și puneți-i cu sare într-un bol pentru aproximativ 3-4 minute. Într-o tigaie rotundă antiaderentă, suficient de înaltă, se toarnă puțin ulei și se călesc cartofii, care trebuie scurși în prealabil. Acoperiți tava cu cartofi cu un capac. Nu uitați să-i întoarce-ți din când în când.

Vedeți și: Din cartofi și tocătura faci minuni. Oaspeții se vor linge pe degete


Între timp, în alt bol bateți ouăle cu puțină sare și piper. Adăugați parmezanul ras. După ce cartofi s-au copt, turnați peste ei ouăle cu parmezan. 

Nu ratați și: Tartă cu banane la tigaie: super rapidă și super gustoasă. Cea mai căutată rețetă de către gospodine

După ce omleta s-a rumenit pe o parte, nu uitați să o întoarceți pe partea cealaltă. Aveți grijă să nu o ardeți.

Poftă bună!

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel