Brioșe cu stafide, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun. Dulciurile care se fac ușor și rapid

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Brioșe cu stafide, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun. Dulciurile care se fac ușor și rapid.
Brioșe cu stafide, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun. Dulciurile care se fac ușor și rapid.

Dulci sau sărate, cu afine sau ciocolată, brioșele, de origine anglo-saxonă, sunt adorate de toată lumea, de la mic la mare. Ceea ce vă propunem este rețeta simplă și rapidă pentru una dintre cele mai populare versiuni: brioșe cu stafide.

Brioșe cu stafide, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun. Dulciurile care se fac ușor și rapid. 

Ingrediente: 

350 g de făină,

200 g zahăr,

100 g de unt,

150 g de stafide,

30 g de lichior,

16 g praf de copt,

½ pahar de lapte,

2 ouă,

ornamente colorate pentru prăjituri.

Încercați și: Cremă de lapte, după o rețetă portugheză. Fără coacere și fără multă muncă. Un desert, incredibil de delicios

 

Brioșe cu stafide, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun. Dulciurile care se fac ușor și rapid. Rețeta pas cu pas

 

 

Brioșele sunt dulciurile ușor de preparat și versatile, motiv pentru care sunt prezente pe mese la micul dejun, dar și ca gustările din timpul zilei.  Această variantă de brioșe cu stafide ne permite să pregătim un desert autentic pentru bucuria întregii familii.

 

Vedeți și: Brioșe cu brânză de vaci și stafide, fără zahăr și fără făină de grâu. N-ai idee cât de bune ies. Trebuie să-ți notezi rețeta!

 

Rețeta poate fi personalizata cu ușurință după gustul nostru: cu chipsuri de ciocolată, cu lapte, ciocolată, dar și cu  stafide.  Aceeași rețetă poate fi parfumată cu un praf de scorțișoară măcinată sau vanilie, arome care sunt sporite de gustul untului, pe care îl vom folosi pentru a face aceste brioșe.

Nu ratați și. Desertul "Coșulețe dulci de Paște" pentru fericirea copiilor și a adulților! Toată lumea vă fi surprinsă de ideea originală

 

Pentru a pregăti brioșele cu stafide, înmuiați mai întâi stafidele în lichioru preferat sau apă, dacă pregătiți brioșele și pentru copii. Între timp, bateți untul și zahărul în mixer. 

Se adaugă ouăle, apoi făina cernută și praful de copt. Se frământă din nou, încorporând laptele câte puțin pentru a obține o consistență cremoasă. Când aluatul este moale, adăugați stafidele bine scurse.

Vă sfătuim și: Brioșe cu ricotta. Un desert ușor, perfect pentru un mic dejun sănătos. O porție are 170 de calorii

 

Luați formele de brioșe și puneți-le într-o tavă, apoi umpleți-le cu aluatul preparat până la 2/3 din înălțimea lor și decorați-le  suprafață cu ornamentele colorate.

Coaceți brioșele cu stafide în cuptorul preîncălzit la 180°, aproximativ 30 de minute (suprafața trebuie să fie aurie, dar interiorul încă moale). Servește brioșele cu stafide la micul dejun. Vor încânta pe toată lumea! Poftă bună!

 Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ


 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel