Cremă de lapte, după o rețetă portugheză. Fără coacere și fără multă muncă. Un desert, incredibil de delicios

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Crema de lapte, după o rețetă portugheză. Fără coacere și fără multă muncă. Un desert, incredibil de delicios
Crema de lapte, după o rețetă portugheză. Fără coacere și fără multă muncă. Un desert, incredibil de delicios

Spre deosebire de crema tradițională de zahăr ars, acest desert portughez din lapte nu se gătește la cuptor, ci la oală! Se lasă apoi la răcit, la frigider, câteva ore, înainte de a fi caramelizat cu un arzător.

Serviți-l imediat pentru a simți caramelul crocant de la suprafață. Rețeta este foarte simplă și vei avea nevoie de foarte puține ingrediente, toate ușor de găsit: lapte, gălbenușuri, zahăr și amidon de porumb. Mixați-le crude, apoi turnați-le într-o cratiță umedă. Cu acest truc vei preveni lipirea amestecului de fundul și marginile oalei.

Vedeți și: Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr

 

Pentru această rețetă aveți nevoie de

 

3 linguri amidon de porumb

6 gălbenușuri

1 litru de lapte

170 grame de zahăr

coaja de la o lămâie

scorțișoară

zahăr pudră

 

Crema de lapte, după o rețetă portugheză. Fără coacere și fără multă muncă. Un desert, incredibil de delicios. Pașii de urmat

 

Mai întâi separați albușurile de gălbenușuri. Pentru această rețetă veți avea nevoie doar de gălbenușuri.  Acestea se pun într-un bol și se amestecă cu amidonul de porumb, cu un mixer electric. Adăugați zahărul și amestecați în continuare cu mixerul electric până când amestecul devine ușor și pufos.

Încercați și: Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic

Laptele se adaugă treptat, fără a vă opri din mixat. Compoziția obținută se toarnă într-o oală. Deasupra se adaugă coaja de lămâie și scorțișoara. Oala se pune pe pune pe foc mediu. Amestecați continuu cu o lingură de lemn. Compoziția se lasă pe foc până se îngroașă.

Vă sugerăm și: Gogoși americane, gata în 10 minute. Rețeta este uimitor de simplă și rapidă

După ce  s-a îngroșat, compoziția se toarnă în boluri speciale pentru desert, de preferat din ceramică. Acoperiți fiecare bol cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească, mai întâi, la temperatura camerei, apoi la frigider.

CITEȘTE ȘI:   Tort cu cremă de lamâie - Rețeta super simplă a unui desert special. N-o să vrei să spui nimănui cum l-ai făcut

Înainte de a servi, desertul se stropește cu zahăr pudră, care se caramelizează cu un arzător de bucătărie. Vă asigurăm că toată familia va fi cucerită de această cremă de lapte, preparată după o rețetă portugheză. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel