Torrijas, prăjitura tradițională spaniolă de Paște. Preparatul tipic din Spania pe care îl poate pregăti oricine... un deliciu suprem!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Torrijas, prăjitura tradițională spaniolă de Paște.
Torrijas, prăjitura tradițională spaniolă de Paște.

Paștele este aproape, iar patiseriile din toată Spania sunt pline de torrijas, cel mai reprezentativ dulce pentru această sărbătoare. Sunt preparate în modul cel mai simplu și cu ingrediente minime. 

Paștele este o sărbătoare importantă în Spania și este sărbătorit în fiecare an în mod tradițional, religios. Din toate deserturile de Semana Santa în Spania, torrijas sunt probabil cele mai populare. Sunt felii de pâine înmuiate în lapte, date prin ou, prăjite în ulei de măsline și servite cu zahăr sau scorțișoară pe deasupra. Torrijas se găsesc peste tot, în cafenele și restaurante, și chiar și-n baruri din întreaga Spania în acest moment al anului.

Deși torrijas sunt un dulce tipic de Paște, este păcat să le restrângeți consumul la câteva zile pe an. Încurajează-te să le faci în alte perioade ale anului, îți vor plăcea!

 

Torrijas, prăjitura tradițională spaniolă de Paște - Ingrediente

 

1/2 pâine obișnuită din ziua precedentă

60g zahăr

3 ouă

400 ml lapte

1 linguriță extract de vanilie

Ulei de măsline ușor pentru prăjit

Pentru a acoperi torrija: 2 linguri de zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

 

Torrijas, prajitura tradițională spaniolă de Paște - Mod de preparare

 

Primul lucru de făcut este să pregătiți o cremă, destul de lichidă, în care să înmuiați feliile de pâine. Într-o cratiță bateți două dintre cele trei ouă și adăugați esența de vanilie.

Încorporăm laptele și zahărul. Încălzim laptele și zahărul, amestecăm bine și punem pe foc. Încălzim amestecul amestecând până ajunge la 82 ° C. Nu ar trebui să fiarbă pentru ca oul să nu se taie, așa că fiți foarte atenți la temperatură.

Putem aromatiza crema adăugând un băț de scorțișoară și / sau coaja de jumătate de portocală sau lămâie. Acest lucru este complet opțional, după gust.

În orice caz, când crema se îngroașă ușor și nu există spumă la suprafață, luați-o de pe foc.

Pregătirea torrijelor de cremă. Tăiem pâinea în felii de aproximativ un centimetru și jumătate grosime și le așezăm într-un vas în care se potrivesc toate fără a lăsa prea mult spațiu. Turnăm deasupra jumătate din cremă și o lăsăm să se înmoaie ușor. Apoi întoarcem feliile de pâine și turnăm restul de cremă peste ele.

Înțepăm cu un frigărui suprafața tuturor feliilor pentru a ajuta crema să pătrundă în interior. Vrem să fie bine înmuiate în cremă, astfel încât interiorul lor, o dată prăjit, să fie cremos.

Lăsăm pâinea să se odihnească în cremă minimum o oră sau până când crema s-a răcit și a dispărut cât mai mult posibil.

După aceea turnați mult ulei într-o tigaie și încălziți-l la foc mediu-mare.

Prăjire și prezentare finală a torrijas. Prăjim torrijele (nu este necesar să le trecem printr-un ou pentru că au crema încorporată). Scoateți din tigaie și transferați-le pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Amestecați restul de zahăr și scorțișoara măcinată într-un castron și puneți pe torrijas cât sunt încă fierbinți, astfel încât aluatul să absoarbă bine. Servim imediat, fierbinți. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel