Toblerone nu se va mai produce exclusiv în Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Toblerone a fost inventat de Theodor Tobler și Emil Baumann și a fost produs prima dată în 1908. Numele este o combinație a numelui co-inventatorului său „Tobler” și „torrone”  care înseamnă nuga în italiană. Forma triunghiulară a batonului a fost inspirată de muntele Matterhorn, iar din 1970, celebrul vârf a apărut și pe ambalajul ciocolatei. În 1985, producția a fost mutată la Berna. Actualmente, Toblerone este acum produs de Mondelez International, cu sediul în Chicago.

Potrivit radioului public elvețian SRF, citat de swissinfo.ch, gigantul de cofetărie Mondelez International, compania-mamă a lui Toblerone, cunoscutul baton triunghiular de ciocolată, a anunțat planurile de externalizare către Slovacia, în 2023. Fabrica Mondelez din Bratislava, produce deja ciocolată cu rădăcini elvețiene, cum sunt mărcile Milka și Suchard.

În ciuda externalizării producției în Slovacia începând cu finalul anului 2023, Mondelez dorește să-și mențină capacitatea de producție în continuare și în Elveția, existând planuri de creștere a capacității de producție de pastă de ciocolată și nuga.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel